Εμφανίστηκε σαν αερικό από τα βουνά της Έδεσσας και κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία και τη μουσική της, και σήμερα η Alkyone έρχεται με το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της με τίτλο “Exit Sign” σε στίχους – μουσική – ερμηνεία δικά της. Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με τη διασκευή της στο παραδοσιακό τραγούδι «Ξενιτεμένα μου πουλιά» προκαλώντας μια ενστικτώδη αντίδραση και ενθουσιασμό στα ραδιόφωνα και το κοινό, παρουσιάζει τώρα 11 τραγούδια που μας εισάγουν σε έναν ονειρικό μουσικό κόσμο με μια συμβολική έξοδο.

Ήδη έχουμε ακούσει τρία singles, το “Genesis”, το “Oh, mother” και το “Mine”. Με στοιχεία από την indie-pop, τη folk και τη cinematic μουσική, χορωδιακά μέρη και αιθέριους ήχους,  το “Exit Sign” δημιουργεί κόσμους τους οποίους χαίρεσαι να ανακαλύπτεις. Στίχοι με ζωντανές εικόνες δίνουν την αίσθηση της προσωπικής παρατήρησης, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν βιώματα, επιθυμίες, όνειρα.

«Τι κι αν μια είσοδος ξεκινάει με μια έξοδο; Το “Exit Sign” είναι ένα μουσικό άλμπουμ κεντημένο με εικόνες. Εικόνες από βουνά, φτερουγίσματα, κορμούς, ποτάμια που γίνονται ένα και καταλήγουν σε χείμαρρο, σκέψεις που κατοικούν μέσα μας και κήπους που ανθίζουν μονάχα όταν συναντιόμαστε. Είναι ένα άλμπουμ φτιαγμένο με αγάπη πολλή και σμιλευμένο με τη δουλειά τριών ολόκληρων χειμώνων. Είναι η πρώτη λέξη ενός μουσικού “παιδιού” που βγαίνει στον κόσμο. Που βγαίνει στον κόσμο με όλα τα όνειρα, το θάρρος και το θράσος που αυτά μπορεί να κουβαλάνε». Έτσι περιγράφει η Alkyone την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της.

“I’ve learned to get up when I fall
for, to be found, you’ve got to get lost
it’s all written in the exit sign”

Track list “Exit Sign”

1. Oh, mother
2. Genesis
3. Rivers
4. To be loved
5. Lights on
6. Society
7. Hold on
8. Mine
9. What is love
10. The garden
11. Exit sign

Photography: Alexia Tyriakidou | Artwork: Dimitris Mitsiopoulos