Η στιγμή πλησιάζει. Η ημέρα που τα στενά της αγοράς Καπάνι θα γεμίσουν με μουσική, χορευτικές κινήσεις και εικόνες είναι πιο κοντά από ποτέ. Για 24 ώρες, η αγορά αλλάζει πρόσωπο μέσα από live acts, dj sets, performances και interactive installations. Στην καρδιά της πόλης, η πολιτιστική πνοή της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 3η χρονιά και υποδέχεται -όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο- όποιον θέλει να γίνει κομμάτι της.

Στο φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεχωρίζει ένα εντυπωσιακό interactive installation. Το Balkan Route by Asklepeion εξερευνά τις αγορές των Βαλκανίων, τους ανθρώπους που αποθανατίστηκαν με την ιδιαιτερότητα και την διαφορετικότητα τους σε κεντρικά σημεία, όπου η κουλτούρα και η παράδοση περνάνε επάνω από πάγκους και γεμίζουν με χρώμα και αρώματα την αγορά Καπάνι.

Μέσα από εντυπωσιακό οπτικό υλικό η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων στοχεύει στο να μας ξεναγήσει μέσα στην καθημερινότητα και την ζωή ανθρώπων που κινούνται μέσα στο ίδιο πλαίσιο.

Ανακαλύπτοντας τη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια

Ομοιότητες και διαφορές

«Στήνουμε γέφυρες φιλίας, γνωριμίας και αλληλοκατανόησης. Σας προσκαλούμε σε ένα Ταξίδι γνωριμίας δέκα ετών, μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου: από τις υδάτινες πύλες της Ανατολίας, τον Ευφράτη, πολυποίκιλο μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων, χωνευτήρι της Μέσης Ανατολής , στις πύλες του Δούναβη. Οδοιπορώντας στις λαϊκές αγορές, εξερευνώντας γεύσεις, μυρωδιές, μουσικές, μνήμες, παραδόσεις, έθιμα της Βαλκανικής αλλά και τα ανεξίτηλα χρώματα των άλλων πολιτισμών. Χρώματα, όπως και της προσφυγικής κρίσης δια της βαλκανικής «κρυφής τότε οδού» 2014».

Φωτογραφία – Τσαρτσάνης Βασίλειος
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Οικονομίδης Αλέξανδρος
Συντονισμός /IT development – Γεωργαλίδης Γεώργιος
Media coordinator – Παναγιώτης Στεφανίδης

Φιλική Συμμετοχή

Εβελίνα Πολιτίδου // Βοηθός Παραγωγής
Κουτρουμπάκη Εύη //Κείμενα
Βουρβαχάκης Νίκος // Κινηματογραφιστής
Καλέσης Θεόδωρος // Διεύθυνση Παραγωγής Balkan express ET3

Project manager: Τσαρτσάνης Βασίλειος


Το 3ο Kapani Project επιστρέφει πιο «πλούσιο» από ποτέ. Μουσική, κινήσεις, και ταξίδια σε διαφορετικές κουλτούρες, όλα μαζί σε ένα πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει την αγορά. Μέσα 24 ώρες η καλλιτεχνική πνοή της πόλης πλημμυρίζει τα στενά της αγοράς Καπάνι. Στις 6 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί. Μπες και εσύ στον παλμό.


Διαβάστε επίσης: