Σε αυτή την περίοδο εγκλεισμού, η εικονική έκθεση «Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης» για την θέση των μικρών αιλουροειδών στην ιστορία της τέχνης θα σας κρατήσει συντροφιά για όσο μένετε σπίτι.

Όταν οι γάτες εμπνέουν τους καλλιτέχνες

Θαυμάστε τα έργα τέχνης που τιμούν τα αγαπημένα μας κατοικίδια, χωρίς να πάτε σε μουσείο. Το Universal Museum of Art (UMA) σε συνεργασία με το Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais  διοργανώνει την έκθεση «Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης», μια έκθεση εικονικής πραγματικότητας που μπορείτε να επισκεφτείτε με λίγα μόνο κλικ. Παιχνιδιάρικη και διδακτική, η έκθεση εξετάζει τη θέση της γάτας στην τέχνη, όπως αυτή έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Young Boy with a Cat, Pierre-Auguste Renoir

Ως το επίκεντρο ενός ζωγραφικού πίνακα ή μιας διακριτικής παρουσίας στο φόντο, η γάτα περιπλανιέται σε πολλά έργα τέχνης, από έναν πίνακα του Géricault έως μια αφίσα για το καμπαρέ του Rodolphe Salis, ενώ σε έργα τέχνης από την Αρχαία Αίγυπτο, θεωρούταν αληθινός θεός.  Αυτή η διαδραστική έκθεση εικονικής πραγματικότητας στοχεύει να μας διδάξει λίγα περισσότερα -από όσα ήδη ξέρουμε- για τους αγαπημένους μας μικροσκοπικούς και αινιγματικούς πάνθηρες.

Δείτε την έκθεση εικονικής πραγματικότητας «Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης» εδώ


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Jean-Jacques Bachelier, Un chat Angola