Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί την βραδιά της Αυγουστιάτικης

Πανσελήνου, δηλαδή την Τρίτη 24 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

\»Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
 
Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση  αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.
 
Είναι προφανές ότι η στάση του ΥΠΠΟΤ και των αρχαιοφυλάκων καθώς και η απήχησή της στην κοινωνία βοήθησε ώστε τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί. Γι αυτό χαιρετίζουμε και τη σημερινή απόφαση της ΠΕΥΦΑ.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link, αναλυτικά όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που θα είναι ανοιχτοί το βράδυ της Πανσελήνου\».

http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=39912