Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μία πολυετή και συνεπή παρουσία στη τέχνη του δρόμου, δεκάδες εμβληματικές παρεμβάσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ανά την Ελλάδα, δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και μία σειρά από συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνή φεστιβάλ, o Nar παρουσιάζει στον χώρο της EXIT gallery την τρίτη του ατομική έκθεση, μία σειρά έργων-κατασκευών που αποτυπώνουν το ιδιότυπο καλλιτεχνικό του στίγμα. Χωρίς συγκεκριμένη θεματική, αλλά με μία δημιουργική συνοχή κάθε έργο αλληλοτροφοδοτεί το άλλο ώστε να δημιουργήσουν όλα μαζί μία ιστορία, σαν μία σελίδα πλούσια σε εικόνες και σκέψεις από το προσωπικό τετράδιο του δημιουργού τους.

Σε ύφος γνώριμο, και με μια δόση (αυτό) σαρκασμού, ο Nar εισάγει ευτελή καθημερινά αντικείμενα σε μία νέα φόρμα και επανοηματοδοτεί το πλαίσιο δημιουργίας τους. Με διαρκή ευρηματικότητα και διάθεση πειραματισμού, εξερευνά νέες δυνατότητες και προοπτικές μέσω των υλικών του. Άδεια σπρει- με μία μοναδική τεχνική -σκαλισμένα με φιγούρες ζώων, μία εγκατάσταση με φελιζόλ και βερνικόχρωμα, μαζούτ, πλαστικά παιχνίδια και διάφορα κατασκευαστικά εργαλεία συνθέτουν το playground του δημιουργού τους. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κατασκευών, η χρήση λέξεων και φράσεων από το καθημερινό λεξιλόγιο και τη slang. Μία οικειοποίηση της κουλτούρας του προφορικού λόγου που στοχεύει στην επικοινωνία, το παιχνίδι και την εξιστόρηση προσωπικών βιωμάτων.

Ο τίτλος της έκθεσης (Everything is Con-Temporary) λειτουργεί με διττό τρόπο. Από τη μία, αναφέρεται, με μια κριτική και ειρωνική ματιά στη σύγχρονη τέχνη και την εφήμερη πολλές φορές φύση της, από την άλλη η ίδια η έκθεση αποτίει συμβολικά έναν άτυπο φόρο τιμής στο εφήμερο στοιχείο που διακρίνει τις εγκαταστάσεις του Νar στο δρόμο και τα παρατημένα κτίρια.