Όταν πριν λίγους μήνες μου προτάθηκε να συμμετέχω στην ομάδα που διοργανώνει το TEDx University of Piraeus για το 2014, η αντίδραση μου ήταν άμεση και κάθετη: «ΝΑΙ! Θα το κάνω. Θέλω να διαθέσω χρόνο, καλή διάθεση και σκληρή δουλειά.» Θυμήθηκα την πρώτη TEDx ομιλία που είχα ακούσει πριν μερικά χρόνια και πόσο με είχε επηρεάσει αυτή, οπότε δεν μπορούσα να αρνηθώ να είμαι μέρος ενός τέτοιου συνεδρίου.

Γιατί; Γιατί πιστεύω στο θεσμό του TEDx και στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ακόμα περισσότερο όταν αυτό προέρχεται από το δικό μου Πανεπιστήμιο.

Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Ένα ακόμα κίνητρο για να συμμετέχω ήταν η ομάδα των 21 νέων που αποφάσισαν να διοργανώσουν το TEDx University of Piraeus. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός πως όλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο διαφορετικές προσωπικότητες. Κάπως έτσι, όταν η θέληση για δημιουργία και αλλαγή συναντάει την διαφορετικότητα, δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι μαγικό.

Η ομάδα συνεργάζεται για μήνες ώστε να πραγματοποιηθεί το event στις 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα συνέδριο στο οποίο θα φιλοξενηθούν ομιλητές από το χώρο των επιχειρήσεων, των τεχνών, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της δημοσιογραφίας και του θεάματος. Happenings, ψυχαγωγία, φαγητό, δώρα και πολλές εκπλήξεις θα συμπληρώσουν την ημέρα μας.

Ως “Time Voyagers” ταξιδεύουμε στο χωροχρόνο των ιδεών με σκοπό να διδαχτούμε από το παρελθόν και να δημιουργήσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον. Η θεματική του χρόνου επιλέχθηκε με βασικό στόχο να παρακινήσει τους νέους να χαράξουν το δικό τους μέλλον το οποίο θα στηρίζεται σε νέες ιδέες. Οι εμπειρίες του χθες, οι ιδέες του σήμερα και τα σχέδια του αύριο συγκεντρώνονται στο TEDx University of Piraeus.  Λίγες ημέρες απομένουν ώστε να ανακαλύψουμε πως τα διδάγματα τα οποία γεννήθηκαν από εμπειρίες μετατράπηκαν σε ιδέες. Ιδέες οι οποίες μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιούνται τα TEDx events : Για να ακουστούν και να διαδοθούν νέες  ιδέες οι οποίες θα αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς  ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά πανεπιστήμια το οποίο στήριξε το συνέδριο από την πρώτη χρονιά πραγματοποίησης του. Φέτος, το TEDx University of Piraeus πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους. Μια μοναδική εμπειρία που οφείλει κάθε νέος να ζήσει. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Ο χρόνος μπορεί να μην γυρνάει πίσω, αλλά αξιοποιείται!

Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει και ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Εξασφάλισε τώρα την είσοδο σου στο συνέδριο από  εδώ  και ετοιμάσου για μια εμπειρία  τόσο δυνατή όσο ένα μακρινό ταξίδι.

Info: Η Εβελίνα Παντελή είναι δημοσιογράφος στο TEDx του Πανεπιστημίου Πειραιά.


Το συνέδριο TEDx του Πανεπιστήμιου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Περισσότερες πληροφορίες