Οι θεματικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», συνεχίζονται, με την εβδομάδα από 29 Απριλίου 2015 να περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και ένα πολυαισθητικό εργαστήριο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το αύριο του έργου, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα  29 Απριλίου με 3 Μαΐου περιλαμβάνουν:

Πολυαισθητικό εργαστήριο  για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα

Πόλεις και αστυνομικό μυθιστόρημα – 29.04.2015,  Ώρα 16.30

Η αστυνομική λογοτεχνία μας συστήνει μία σειρά από ήρωες που δρουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο ερασιτέχνης ντετέκτιβ Αύγουστος Ντιπέν, ο επιθεωρητής Σέρλοκ Χόλμς, οι Ηρακλής Πουαρό και Αρσέν Λουπέν και ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϋ είναι μερικοί από αυτούς. Στο εργαστήρι θα επιχειρήσουμε να δούμε τις πορείες των παραπάνω χαρακτήρων μέσα στην πόλη, παρατηρώντας, αξιολογώντας και συνδυάζοντας πληροφορίες και γεγονότα.

Για ενήλικες, με χαμηλή όραση ή τυφλότητα και όσους αγαπούν το αστυνομικό μυθιστόρημα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Φώτης Φλεβοτόμος, εικαστικός

Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτονας-εικαστικός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Συναυλία/διάλεξη

Οπερατικές ιστορίες – 30.04.2015,  Ώρα 19.00

Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο συναυλιών/διαλέξεων, όπου οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας

της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου. Η δεύτερη συνάντηση του Απριλίου πραγματεύεται τη θεματική «Ιταλικός ρομαντισμός: Ροσσίνι, Μπελλίνι, Ντονιτσέττι, Βέρντι».

Κείµενα: Νίκος ∆οντάς

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου

Παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία Τσέπης – 03.05.2015,  Ώρα 19.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.