Θέατρο - Χορός / Νέα

Ευτυχισμένες μέρες

Το θέατρο Χώρα παρουσιάζει από την 1η Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις, το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ Ευτυχισμένες μέρες, σε σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγ…

Το θέατρο Χώρα παρουσιάζει από την 1η Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις, το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ Ευτυχισμένες μέρες, σε σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου και σε καινούρια μετάφραση του Διονύση Καψάλη.

Η Μίνα Αδαμάκη και ο Ερρίκος Λίτσης, δύο ηθοποιοί που έχουν διαγράψει διαφορετική πορεία, συναντιούνται στη σκηνή της Νέας Χώρας για να ερμηνεύσουν την Γουίνυ και τον Γουίλυ, σε μια παράσταση που προσεγγίζει το κλασικό μπεκετικό έργο μέσα από μια νέα, σύγχρονη σκοπιά.

Η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία επιχειρούν μια πρωτότυπη εκδοχή του έργου Ευτυχισμένες μέρες. Στην καινούρια αυτή ανάγνωση το έργο αντιμετωπίζεται ως… ένα πείραμα.

Η ιδιαίτερη σκηνοθεσία και σκηνογραφία τοποθετεί τον θεατή στη θέση του παρατηρητή ενός ιδιότυπου reality show. Το μπεκετικό ζευγάρι είναι κλεισμένο σε ένα στούντιο-κουτί που το μπροστινό του μέρος είναι μια μεγάλη τζαμαρία. Οι φωνές τους μεταφέρονται στον έξω χώρο μέσω μικροφώνων. Τέσσερις κάμερες τους παρακολουθούν διαρκώς και οι εικόνες τους με ζωντανό μοντάζ προβάλλονται σε οθόνες.

Το εμβληματικό έργο του Μπέκετ, ιδωμένο σαν τον επώδυνο σωφρονισμό μιας γυναίκας που –από ευπρέπεια, από συνήθεια, από ενοχή– αδυνατεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Πόσες δοκιμασίες θα χρειαστούν, ώσπου να πάψει να συγκαλύπτει την πραγματικότητα φλυαρώντας και να ζητήσει ειλικρινά βοήθεια;

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Θέατρο - Χορός / Νέα

Ευτυχισμένες μέρες

Ο Κοραής Δαμάτης ερμηνεύει και σκηνοθετεί τη Γουίννυ, την ηρωίδα του Μπέκετ, στο «Ευτυχισμένες Μέρες Κύριε Μπέκετ;» στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», από τις 18 Οκτωβρίου έ

Ο Κοραής Δαμάτης ερμηνεύει και σκηνοθετεί τη Γουίννυ, την ηρωίδα του Μπέκετ, στο «Ευτυχισμένες Μέρες Κύριε Μπέκετ;» στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», από τις 18 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου.

Ο Κοραής Δαμάτης ερμηνεύει και σκηνοθετεί τη Γουίννυ, την ηρωίδα του Μπέκετ, στο «Ευτυχισμένες Μέρες Κύριε Μπέκετ;» στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», από τις 18 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου.


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, και προφανώς με την ίδια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, το αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ, θα ανέβει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Αγγέλων Βήμα.


Οι «Ευτυχισμένες μέρες κύριε Μπέκετ;», είναι μία υπαρξιακή κωμωδία, με την κεντρική ηρωίδα, τη Γουίννυ, ενώ βρίσκεται βυθισμένη ως τη μέση στο κέντρο ενός λόφου από ξερό χώμα, να ξυπνάει και να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη μέρα της.


Η Γουίννη, αντιμετωπίζει το σήμερα με ευθυμία, γνωρίζοντας όμως τα όρια και τις ήττες της ζωής. Ο εγκλωβισμός της στο λόφο μπορεί να συμβολίζει τον κάθε μεταφορικό εγκλωβισμό της ζωής. Σύντροφός της στην πορεία της, ο Γουίλλυ.


Η σχέση τους αναγκαία. Σηματοδοτεί την αποξένωση και τη διάλυση. Ανήμποροι, ανυπεράσπιστοι και ανίκανοι να σκεφτούν και να πράξουν, ζουν από συνήθεια.


Η επιμονή των πρωταγωνιστών του έργου, και της ζωής γενικότερα, να ζουν όλες τις κακοτοπιές, δοσμένη με το τραγικό χιούμορ του Μπέκετ.


Info
Ευτυχισμένες Μέρες Κύριε Μπέκετ;
Του Σάμουελ Μπέκετ
Από 18 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου
Μετάφραση : Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνοθεσία : Κοραής Δαμάτης
Παίζουν: Γουίννυ : Κοραής Δαμάτης, Γουίλλυ : Μανώλης Χουρδάκης
Ημέρες και Ωρες Παραστάσεων: Δευτέρα : 21:15, Τρίτη: Αργεί, Τετάρτη: Αργεί, Πέμπτη: 21:15, Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 19:30
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 20 ευρώ, Φοιτητικό 15 ευρώ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Θέατρο «Αγγέλων Βήμα», Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Τηλ: 210 5242211-3

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr