Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί έκθεση του Σάκη Παπαγιάννη με τίτλο “Eureka”, η οποία έχει διάρκεια έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

Ο Σάκης Παπαγιάννης εμπνέεται από τα σημερινά δεδομένα που επικρατούν γύρω μας και μέσα από εικαστικές αναφορές επιδιώκει τη δημιουργία μίας σύγχρονης αφετηρίας που θα δρομολογεί και προτείνει νέους δρόμους.. Με σαφείς αναφορές στο φαινόμενο “Eureka”, μας καλεί να ανακαλύψουμε εκ νέου τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, να απογειωθούμε από την καθημερινότητα, να εξερευνήσουμε νέους ορίζοντες και να αποκτήσουμε μία θετική ματιά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Μετουσιώνει καθημερινά αντικείμενα σε πρωτότυπες μηχανές και μας προκαλεί – προσκαλεί σε μία νέα αρχή.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίτοιχα τρισδιάστατα εικαστικά έργα και γλυπτά, όλα δημιουργίες του 2012-2013, όπως και περιορισμένο αριθμό μεταξοτυπιών, έργων του, τις οποίες υπογράφει.

Ο καλλιτέχνης:

Ο Σάκης Παπαγιάννης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργικός διευθυντής (artdirector) στο χώρο της διαφήμισης από το 1994. Ζωγραφίζει, φωτογραφίζει, ανασυνθέτει και δημιουργεί εικαστικά έργα με υλικά που ο ίδιος αναζητά και βρίσκει στο φυσικό τους χώρο: εργοτάξια, ναυπηγεία, εργοστάσια, εγκαταλελειμμένους οικισμούς. Μεταμορφώνει τα υλικά, αναζητώντας τις δικές του προσωπικές μεταμορφώσεις.