Σε virtual reality, από τις 15 Οκτωβρίου 2010, και στο internet στη διεύθυνση http://www.mcf.gr/, θα συνεχιστεί η έκθεση

«etsi για το Περιβάλλον», που ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου στο  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνεται και το παγκάκι YoYo της Ροδάνθης Σεντούκα, Top Winner στα 2010 China\’s Most Successful Design Awards  -μία πρωτιά για το ελληνικό Design στην Κίνα!

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υιοθέτησε το etsi της εικαστικού και δημιουργού του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004  Ροδάνθης Σεντούκα, και παρουσιάζει για λίγες ακόμη ημέρες έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου την πρωτότυπη βιωματική έκθεση “etsi για το Περιβάλλον”.

Στη συνέχεια η έκθεση μεταφέρεται στο διαδίκτυο και θα μπορεί κανείς να την περιηγηθεί από τις 15 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στη διεύθυνση: http://www.mcf.gr/.

Στην έκθεση  συμμετέχουν ακόμη ο εικαστικός  Harry Lambert, η designer Vassilia, η κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη, η Managing Director της Red Design Consultants Τζίνα Σεντούκα, ο video artist Χρήστος Μαγγανάς, η designer Νόρα Αθανασίου, ο designer Χρήστος Νικολάου και η designer Sateen Παναγιωτοπούλου, ενώ οι ολογραφικές εφαρμογές είναι των Kay & Gee Experiential Productions.

Βασικό έκθεμα αποτελεί το παγκάκι YoYo, της Ροδάνθης Σεντούκα, Creative Director της Red Design Consultants,  το οποίο ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και συγκαταλέγεται  στους Top Winners στα 2010 China\’s Most Successful Design Awards με 500 διεθνείς συμμετοχές.

To Παγκάκι ΥΟΥΟ είναι  να χρηστικό αντικείμενο, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή του πολίτη του κόσμου. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη YoYo, μία δημιουργική σύντμηση της λέξης You (εσύ), που είναι ταυτόχρονα κι ένας νεανικός χαιρετισμός (Υο). Τα γράμματα συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε η λέξη να διαβάζεται τόσο στην όψη όσο και στην κάτοψη.

Το παγκάκι ΥοΥο κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξυλοπολτό, υλικό 100% ανακυκλώσιμο, που είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φιλικό στο περιβάλλον. Το σχήμα του είναι χαρούμενο και διασκεδαστικό και προσκαλεί τους καλλιτέχνες να επικοινωνήσουν δημιουργικά και τους επισκέπτες να σταθούν για να απολαύσουν μια στιγμή χαλάρωσης.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, σχέδια και χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλωμένα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά  τα οποία εκτός από τη φυσική έκθεσή τους προβάλλονται τόσο σε οθόνες όσο και σε  ολογράμματα. 

Στόχος της έκθεσης είναι  η προώθηση ενός νέου τρόπου σκέψης αλλά και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ως οικολογικού μέσου στη δημιουργία και παρουσίαση έργων τέχνης, όσο και της αποτίμησης και απόδοσης του περιβαλλοντικού ισοδύναμου ακόμα και για τα καλλιτεχνικά έργα και τις εκθέσεις τους.

Έτσι, η έκθεση “etsi για το Περιβάλλον” φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην αναγκαία αφύπνιση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα τη διατύπωση μία διαφορετικής πρότασης δράσης, αποτιμά κάθε ξεχωριστό έργο της έκθεσης σε αντίστοιχη αξία δέντρων προς φύτευση, ορίζοντας το περιβαλλοντικό του ισοδύναμο.

Με την όποια αγορά έργων ή υπογεγραμμένων αντιτύπων, ο καθένας μας θα συνεισφέρει έμπρακτα “δημιουργώντας φυσικό περιβάλλον”  αφήνοντας και το δικό του, θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.  

Με αυτόν τον τρόπο η έκθεση, μετά το τέλος της, θα προσφέρει τουλάχιστον 1000 δέντρα τα οποία θα φυτευτούν  σε συνεργασία με το Υπουργείο  Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.