Στους δύσκολους καιρούς μας το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και η Red Design Consultants αποφάσισαν να οργανώσουν μία έκθεση λίγο

διαφορετική από τις συνήθεις. Αναζητώντας τη σύνδεση της τέχνης με το marketing και το ελληνικό επιχειρείν θα παρουσιάσουν προσχέδια και μελέτες για την ανάδειξη της ταυτότητας και της μοναδικότητας ενός εμπορικού προϊόντος όπως και κάποια αυτούσια προϊόντα της ελληνικής γης -μέλι, γλυκά του κουταλιού κ.α.- όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την έμπνευση καλλιτεχνών και σχεδιαστών της εταιρίας.

Σήμερα, σε έναν προηγμένο οικονομικά κόσμο, η δημιουργία ενός ευφάνταστου και πετυχημένου brand name, ενός ξεχωριστού λογότυπου και ενός όμορφου περιτυλίγματος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο για την ευρύτερη κυκλοφορία των προϊόντων στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, και σε αυτόν τον τομέα οι  έλληνες δημιουργοί χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα και πρωτοτυπία αναδεικνύοντας γεγονότα, ιδέες και προϊόντα, με μεγάλη επιτυχία, σε Ελλάδα και διεθνώς.

Η έκθεση «etsi για την Ελλάδα – Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον» φιλοδοξεί να αναδείξει την αναγκαιότητα της σταθερής σύνδεσης της καθημερινότητας με την ποιότητα, ακόμα και στην εποχή της κρίσης, γεγονός που δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και υψηλότερο κόστος, παρά μόνο έμπνευση, γνώση,  εμπειρία και σωστή διαχείριση.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν κάποιες από τις 120 βραβευμένες δημιουργίες  της Red Design Consultants σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Τόκυο, Κίνα, Γερμανία, ενώ ορόσημο στη συνολική της προσφορά παραμένει η δημιουργία του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στις 17:00 από τον Μιχάλη Κακογιάννη και τη Ροδάνθη Σεντούκα, δημιουργό του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004,  και Creative Director της εταιρίας.