Φέτος οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αφιερώνουν το 2015 στην αστυνομική λογοτεχνία και το γιορτάζουν με πολλά νέα αστυνομικά βιβλία των σπουδαιότερων εκπροσώπων του είδους, αλλά και παλαιότερα που διέγραψαν μια πετυχημένη πορεία, αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό και κυκλοφορούν και πάλι σε μορφή pocket, καθώς και με πολλές δράσεις, πρωτοβουλίες και μεγάλους διαγωνισμούς που θα προσελκύσουν τους φαν του αστυνομικού και όχι μόνο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ, ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προχώρησαν σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή προσφορά. Πέντε διαφορετικές κασετίνες, συνδυασμοί εξαιρετικά δημοφιλών τίτλων, σε προνομιακή τιμή (έκπτωση πάνω από 40%) με το επιπλέον μπόνους ότι μαζί με την έντυπη έκδοση οι αναγνώστες παίρνουν κωδικό για να κατεβάσουν τα βιβλία και σε μορφή e-book δωρεάν, βρίσκονται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Περιλαμβάνουν περιπέτειες του πιο αγαπημένου αντιήρωα της αστυνομικής λογοτεχνίας, του επιθεωρητή Χάρι Χόλε, από τον βασιλιά του σκανδιναβικού αστυνομικού Jo Nesbo, αλλά και ιστορίες του πιο αγαπημένου λογοτεχνικού ζευγαριού της αστυνομικής λογοτεχνίας, του αστυνομικού Πάτρικ και της συγγραφέα Ερίκα, από τη σουηδέζα Camilla Lackberg που γράφει με πάθος αστυνομική λογοτεχνία και κατακτά τον πλανήτη, τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας του σουηδού Alexander Soderberg η οποία αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και καθηλώνει με τον ξέφρενο ρυθμό, την κινηματογραφική ταχύτητα και τους αξέχαστους χαρακτήρες της, και τέλος τις τέσσερις πρώτες περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ των μικρών μας φίλων, του ντετέκτιβ Κλουζ.

Οι αναγνώστες που θα αγοράσουν μία οποιαδήποτε από τις πέντε κασετίνες μας έως τις 28 Μαρτίου 2015 μπαίνουν αυτομάτως στην κλήρωση που θα αναδείξει τρεις μεγάλους τυχερούς.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η δραστήρια Λέσχη Noir, που αριθμεί περισσότερα από 5.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, προ(σ)καλούν όλους τους αναγνώστες –φανατικούς του αστυνομικού, αλλά και όσους θέλουν να πειραματιστούν αναγνωστικά σε αυτό το είδος– να λάβουν μέρος σε έναν Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας, διαβάζοντας 9 βιβλία σε 9 μήνες. Ο Μαραθώνιος που ξεκίνησε ήδη πριν από λίγες μέρες έχει ήδη εντυπωσιακή ανταπόκριση με εκατοντάδες συμμετοχές και πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015. Όσοι καταφέρουν να τον ολοκληρώσουν με επιτυχία θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν την αστυνομική βιβλιοθήκη τους με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να κερδίσουν πολλά άλλα δώρα!

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό θα πρέπει να διαβαστεί ένα βιβλίο (άρα συνολικά εννέα βιβλία) από τις εξής εννιά θεματικές κατηγορίες: Φόνοι στον παγωμένο Βορρά, Στη σκοτεινή πλευρά του Εδιμβούργου, Made in USA, Ο κόσμος του Jo Nesbo, Οι γυναίκες εξιχνιάζουν, Ιστορίες εγκλημάτων, Διαβάζοντας έλληνες συγγραφείς, Διαβάζοντας τους κλασικούς, Έγκλημα τα Χριστούγεννα.

Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε ή να γίνετε μέλος της Λέσχης Noir.

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ GAMECRAFT

Οι Βραδιές Μυστηρίου είναι ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων με στοιχεία δραματοποίησης και πρωτότυπα σενάρια, βασισμένα στην αστυνομική λογοτεχνία. Σενάρια που απαιτούν έρευνα και ομαδική σκέψη, συνεργασία και παρατηρητικότητα. Στη διάρκειά τους ξεδιπλώνεται μια υπόθεση μυστηρίου, γεμάτη ερωτηματικά και καταστάσεις, πρόσωπα και ευρήματα που βοηθούν ή παραπλανούν την πορεία της έρευνας. Δεν απαιτείται ερευνητικό δαιμόνιο, λατρεία στις θεωρίες συνωμοσίας ή εμμονή στην ορθολογιστική σκέψη. Όσοι συμμετέχουν είναι για λίγες ώρες ο επιθεωρητής, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος τούς ανήκει…

Το ΟΞΥΓΟΝΟ, ο χώρος των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που προσφέρει ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει και φέτος Βραδιές Μυστηρίου με την Gamecraft, ανακοινώνοντας στο πρόγραμμά του ήδη τρεις ημερομηνίες: 20 και 29 Μαΐου, 6 Ιουνίου 2015. Η συμμετοχή του κόσμου στις βραδιές αυτές, με σενάρια βασισμένα στις περιπέτειες του Χάρι Χόλε, στο αμερικάνικο hard boiled, αλλά και με πρωτότυπες υποθέσεις βασισμένες σε κάποιο αστυνομικό μυθιστόρημα, είναι μεγάλη.