Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το 2016 και το 2017 αντίστοιχα, το TEDxChalkida εντάσει στη θεματολογία του το ήθος. «ETHOS» είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2019, εμπνευσμένο από τη ρήση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων», δηλαδή το ήθος, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου, είναι ο προστάτης Θεός του, που καθορίζει ουσιαστικά αυτό που πρόκειται να μας συμβεί στο μέλλον.

Η σκηνή του 3ου TEDxChalkida, θα φιλοξενήσει 10 Έλληνες καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετική πορεία εξέλιξης. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τσάπρας, αστροφυσικός στη Χαϊδελβέργη, η Φερενίκη Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, ο Δρ. Ευάγγελος Λιότζης, Ειδικός Σεξουαλικότητας, ο Αντώνης Καλογερόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και  Media  στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητής στο Ινστιτούτο  Reuters, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ψυχολόγος και Συγγραφέας, η Μάρθα Μάτσα, πρωταθλήτρια κολύμβησης και αναπληρώτρια δασκάλα.  Παράλληλα με τις ομιλίες θα υπάρξουν μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τέσσερα διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα Workshops / εργαστήρια με θέμα το ήθος.

Με εργαλεία την επιστήμη και την τέχνη, την επικοινωνία, το διάλογο και τη βιωματική εμπειρία, το 3ο TEDx Chalkida υπόσχεται να πραγματοποιήσει και φέτος ένα διαδραστικό ταξίδι γνώσης που θα μείνει αξέχαστο, θέτοντας την πόλη της Χαλκίδας στον παγκόσμιο χάρτη των TED συνεδρίων.