Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Σχολείον στις 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Κρήτη και τη Ρόδο. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Η Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ καταπιάνεται με τον Απόκοπο του Μπεργαδή που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και θα περιοδεύσει στην Κρήτη και τη Ρόδο. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Ο Απόκοπος είναι ένα ποίημα των αρχών του 16ου αιώνα, γραμμένο σε 558 ομοιοκατάληκτους στίχους από τον κρητικό ποιητή Μπεργαδή, σε μεσαιωνική δημώδη γλώσσα με κάποιους αρχαϊσμούς και κρητικούς ιδιωματισμούς

Η παράσταση αυτή είναι ένα προοίμιο με το οποίο ο Χώρος επιχειρεί την προσέγγιση της Κρητικής λογοτεχνίας. Απώτερος σκοπός είναι να προετοιμαστεί ο θίασος για την προσέγγιση της Ερωφίλης του Γ. Χορτάτση.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης Απόκοπος έχει ο Σίμος Κακάλας την ευθύνη του σκηνικού και του κουκλοθέατρου ο Στάθης Μαρκόπουλος, τις μάσκες επιμελήθηκε η Τίνα Παραλή και τη μουσική ο Κωστής Παπάζογλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου και ο Θεόδωρος Οικονομίδης.

Η Εταιρεία Θεάτρου «ΧώΡΟΣ» ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη θεατρική παραγωγή της ήταν Η Γκόλφω του Σπ. Περεσιάδη. Η παράσταση συμπλήρωσε έως σήμερα πέντε εκδοχές, έχει στο ενεργητικό της τρεις εκτεταμένες περιοδείες και πάνω από 140 παραστάσεις.

Παράλληλα με τη νέα παραγωγή του ΧώΡΟΥ τον Απόκοπο του Μπεργαδή, η \”Golfo 2.3 beta\” συνεχίζει την περιοδεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

INFO

Απόκοπος του Μπεργαδή, από την Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ, 13-15 Ιουλίου Θέατρο Σχολείον, Χώρος Β, ώρα 21:00, τηλέφωνο 2310 501868