Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί στις 18 Φεβρουαρίου 2015, μία ημερίδα με θέμα το interior design και την αρχιτεκτονική.

Το ΕΣΩ, ημερίδα για το interior design και την αρχιτεκτονική, είναι μια πλατφόρμα συζητήσεων και ζυμώσεων γύρω από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία όλων εκείνων που μας περιτριγυρίζουν στην καθημερινή μας ζωή – είτε πρόκειται για κτίρια στον δημόσιο χώρο είτε για την αισθητική του διακόσμου στον εσωτερικό, προσωπικό μας χώρο.

Πρόκειται για έναν τομέα βαρύνουσας σημασίας, που επιδρά ποικιλοτρόπως σε κοινωνικό, ατομικό, οικονομικό αλλά και πολιτισμικό επίπεδο. Προσφέρει προστιθέμενη αξία, διαμορφώνει αισθητικά κριτήρια, χαράσσει πολιτισμικές προτεραιότητες και αξίες. Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συμβάλλουν στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας και, μέσα από το έργο τους, μας επηρεάζουν συνεχώς και αδιαλείπτως. Στο ΕΣΩ, οι άνθρωποι αυτοί συζητούν και αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται, λειτουργούν και δημιουργούν.

Στην τέταρτη, ετήσια διοργάνωσή του, το ΕΣΩ συνεχίζει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται. Φιλοξενεί σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρει μια εκ των έσω ματιά στη δυναμική, τους προβληματισμούς, τη θέση και τις προοπτικές του ενδιαφέροντος αυτού τομέα στο πλαίσιο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και, τέλος, εισάγει πρακτικά εργαστήρια.

Πρόγραμμα

18:00 Γιώργης Γερόλυμπος
18:20 Ρένα Σακελλαρίδου | Sparch Architects
18:40 Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος | Klab Architects
19:00 Δημήτρης Κολιαδήμας
19:20 Μαριάνθη Τατάρη UN STUDIO
19:40 Coffee break
20:00 Πρόδρομος Νικηφορίδης | Νικηφορίδης –  Cuomo
20:20 Σταύρος Παπαγιάννης  & Γιώργος Κυριαζής | Stage Design Office
20:40 Carlotta de Bevilacqua

Την ημερίδα συντονίζει ο Σταύρος Μαρτίνος, Αρχιτέκτων, Αρχισυντάκτης ARCHISEARCH.gr