Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Καραβοκύρη με τίτλο «Esrever On», η οποία θα

διαρκέσει έως και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 στις 20.00. 

Σκέψεις πάνω στην έκθεση:

Ο τίτλος της έκθεσης «Esrever On» είναι η φράση «No Reverse» γραμμένη ανάποδα. Reverse είναι η ταχύτητα όπισθεν στα αυτοκίνητα.  Η έκθεση αναφέρεται στα εγκαταλελειμμένα μηχανολογικά μνημεία που αντιστέκονται στο χρόνο. Μέσα από τη ζωγραφική του, ο καλλιτέχνης θέλει να δείξει πως πλέον δεν υπάρχει χρονική επαναφορά, δηλαδή όπισθεν στο χρόνο.

Ο Αριστείδης Γιαγιάννος γράφει:

Ποιος έφερε εδώ σε μιάν άκρη της παραλίας κοντά στα σιδερένια σκαριά και άφησε αυτή τη Chevrolet να μένει για να μετρά μαζί τους τον χρόνο; Στην πραγματικότητα δεν την άφησε, δεν την εγκατέλειψε, την εγκατέστησε. Θέλησε να την παραδώσει στο μέλλον και να την στείλει πίσω στο μεταφυσικό εκείνο χωροχρόνο από τον οποίο κατάγεται. Στον προπερασμένο αιώνα και μέχρι τα προπολεμικά χρόνια, τα αυτοκίνητα έφθαναν ακτοπλοϊκώς στα διάφορα σημεία προορισμού τους αφού δεν υπήρχαν κατάλληλα οδικά δίκτυα. Γι’ αυτό την επιστρέφει δια θαλάσσης.
Κι έρχεται ο καλλιτέχνης, ο ζωγράφος, να εναντιωθεί απέναντι στις διαθέσεις αλλά και στις ενέργειες του γλύπτη César -ενός από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της pop art, που παραδίδει συμπιεσμένες μάζες σιδερένιων οχημάτων σε μορφή κύβων. Αντίθετα, ο Γιώργος Καραβοκύρης δε θέλει να αγγίξει τα απομεινάρια του παρελθόντος, διατηρώντας τα κελύφη μιας μυθικής ζωής για όσους έζησαν με αυτά και μέσα σ’ αυτά.

Σιδερένια καράβια, σιδερένια οχήματα, σιδηροτροχιές, σιδερένιοι γερανοί, η απαράμιλλη δύναμη και κομψότητα του σχεδίου και της εφαρμογής της ανθρώπινης ευρηματικότητας. Και αργότερα κελύφη μιας έγχρωμης διαβίωσης, όπου τα μάτια πιστεύουν ό,τι θέλουν να δουν και βιώνουν το πώς θέλουν να ζουν. Όσοι έφυγαν, συνέχισαν τη χίπικη ζωή τους, σαν τα σαλιγκάρια που αφήνουν πίσω το κέλυφός τους, το οποίο όμως δεν ξανακατοικήθηκε ποτέ. 
Τα παλαιά αυτοκίνητα αποσύρθηκαν, όχι όμως με τη χυδαία σημερινή μέθοδο. Σχεδόν μόνα τους, λες και έφυγαν κι έψαξαν να βρουν ένα μέρος, έξω από τις πόλεις, ερημικό, μοναστικό, ιδανικό. Κυριολεκτώντας, χωρίς οδηγό. ΑΥΤΟ-κίνητα.