Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι -εκεί γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Συναντιούνται σε μια προσπάθειά τους να βρουν συντρόφους σε κοινό τραπέζι.

Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα. «Εγώ να συνεχίσω… Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω… Αλλά πως;

Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι… Αλλά πως;». Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ένα μέλλον που τους έταξαν ότι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπιστοι προσδοκούν.

Στο «έσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη απονεμηθεί το β΄ βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο Σημείο, και αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση νέων καλλιτεχνών με σκοπό τη διερεύνηση συγκερασμού λόγου, μουσικής, κίνησης και εικαστικού περιβάλλοντος στo θέατρο.

Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, μετά το επιτυχημένο «Ως το τέλος» παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθεσία του. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Σημείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας  Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

Ειδικές Κατασκευές: Μαρίνα Κελίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή
Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα – Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης