Ένα ατελείωτο παιχνίδι με την επικοινωνία: 24 δρώμενα στην κεντρική σκηνή, 7 Workshop, ομιλίες, δραστηριότητες, πραγματικά ROBOT για να μιλήσουν μαζί τους τα παιδιά και να τα προγραμματίσουν, κληρώσεις για ταξίδια, πλούσια δώρα, escaperoom και παράλληλα δρώμενα για γονείς και εκπαιδευτικούς! Θα είναι μία μαγική εμπειρία για όλους… στο πιο συναρπαστικό kids’ event της χρονιάς.

Μέσα από τις ομιλίες των παιδιών, αλλά και των ενήλικων ομιλητών οι συμμετέχοντες του TEDxKids 2020 θα περιηγηθούν στον κόσμο της ρομποτικής, του STEM και της τεχνητής νοημοσύνης, θα μάθουν όσα χρειάζεται να ξέρουν για την επικοινωνία μέσω των socialmediaκαι τους κινδύνους που ενέχει, θα αναλύσουν τα στερεότυπα και τα fakenews, θα γνωρίσουν την επικοινωνία από την πλευρά των κωφάλαλων και των τυφλών ατόμων, θα μάθουν πώς λειτουργεί η επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς, αλλά και τους τρόπους που μπορούν να επικοινωνήσουν τα παιδιά και να συνεργαστούν μέσα σε μια ομάδα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά workshop, σεμινάρια αποτελεσματικού γονέα και επικοινωνίας, Θα υπάρχει ένα ατέρμονο παιχνίδι με την επικοινωνία και τις διάφορες μορφές της.

Διατίθενται πακέτα ομαδικών συμμετοχών για σχολεία, όπως θα υπάρχει και ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική.

Μέχρι να τα πούμε από κοντά… Να θυμάσαι:

«Όσο είναι τεντωμένο το σκοινί, θα μπορεί να πηγαίνει και να φέρνει τα μηνύματά σου μέχρι την άλλη άκρη της γραμμής. Μα σαν θα κάνει κοιλιά, σαν θα πέσει σε εμπόδια ή αδιαφορία, η επικοινωνία θα χαθεί. Θέλει προσπάθεια η επικοινωνία. Δεν είναι: μιλάω και με ακούνε.»

Έτσι και εγώ με τον αδερφό μου είχαμε βάλει το ένα τενεκεδάκι στο δωμάτιό μας και το άλλο το είχαμε στερεώσει στο δεντρόσπιτο στην αυλή: την άκρη του κόσμου μας. Περισσότερα στο [email protected], το «μικρό αδερφάκι» της ελληνικής TEDx κοινότητας πουδίνει βήμα στα παιδιά να μιλήσουν, να ακούσουν και να εμπνευστούν!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του TEDxKids 2020.