Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 ως μέρος της πρώτης συμφωνίας του Κάπερνικ με τη Walt Disney μέσω της εταιρείας παραγωγών της οποίας είναι ιδιοκτήτης, Ra Vision Media, έχει αρχίσει, σύμφωνα με το Variety.

«Ο Κάπερνικ, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ μια πλήρη, σε πρώτο πρόσωπο περιγραφή της πορείας του, συνεργάζεται στενά με τον Σπάικ Λι, που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εκτενείς νέες συνεντεύξεις και ένα τεράστιο αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά για να βοηθήσει τον Κάπερνικ να αφηγηθεί την ιστορία του από τη δική του οπτική γωνία» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Ο Κάπερνικ ήταν εκτελεστικός παραγωγός και πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix «Colin in Black & White», η οποία έκανε πρεμιέρα στην υπηρεσία streaming τον περασμένο Οκτώβριο. Με πρωταγωνιστή τον Τζέιντεν Μάικλ ως νεαρό Κάπερνικ, η σειρά εξιστορεί τα χρόνια διαμόρφωσης του αθλητή, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε τα εμπόδια της φυλής, της κουλτούρας και της τάξης ως μαύρο παιδί υιοθετημένο από λευκή οικογένεια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ