Η γκαλερί Elika παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκη στην Αθήνα, με τίτλο Erroneus beliefs.

Η προσέγγιση της Γιαμπουλντάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν αλχημική: Την έκθεση απαρτίζουν γλυπτά, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και βίντεο, έργα που το καθένα ξεχωριστά αλλά και στο σύνολό τους, αποπνέουν μια έντονη αίσθηση υλικότητας. Τα έργα προκύπτουν από μια διαδικασία λεπτομερούς διερεύνησης των υλικών που χρησιμοποιούνται και των ιδιοτήτων τους, της αντοχής τους και των αντιδράσεών τους. Το στοιχείο του πειραματισμού είναι έντονο και δεν αφορά μόνο στα υλικά που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη αλλά και στα αντικείμενα και τις εικόνες που συνθέτουν το μορφολογικό λεξιλόγιο της Γιαμπουλντάκη. Ανακατασκευάζοντας τον κόσμο από τα ίδια τα υλικά του, η καλλιτέχνις διαπραγματεύεται την χρήση των αντικειμένων και το πως σχετιζόμαστε με αυτά, τις ιδιότητες των υλικών και το πως τα επενδύουμε.
Το διαδίκτυο αποτελεί κι αυτό συχνά μια ‘πρώτη ύλη’ στη διαδικασία παραγωγής των έργων, πηγή πληροφόρησης, γνώσης, επικοινωνίας και παροχής υπηρεσιών.

Τα έργα που παρουσιάζονται προκύπτουν μέσα από μια έρευνα η οποία αποτελείται από αμέτρητα links που οδηγούν σε ντοκιμαντέρ, you tube tutorials, video clips, διαφημίσεις έως την on line παραγγελία των υλικών και μεταφορά των έργων. Η διαμεσολάβηση συχνά αποτελεί εργαλείο και αντικείμενο της δουλειάς.

Διερευνώντας τη σημασία του πραγματικού και του φαινομενικού, του πρωτότυπου και του αντίγραφου, η Ζωή Γιαμπουλντάκη διαπραγματεύεται την υποκειμενικότητα και την αντικειμενικότητα της αξίας καθώς και τις συνθήκες παραγωγής και κατανάλωσης από τις οποίες αυτή προκύπτει.

Η Ζωή Γιαμπουλντάκη γεννήθηκε το 1982 στην Αλεξανδρούπολη. Το 2007 αποφοίτησε από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2011 παρουσίασε το πρώτο ατομικό της πρότζεκτ στο Δυναμό Project Space στη Θεσσαλονίκη. Το Erroneous Beliefs είναι η πρώτη ατομική της έκθεση στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Κείμενο έκθεσης: Γαλήνη Νόττι