Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον Ερρίκο τον Δ΄του Λουίτζι Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία του Αντρέα Βουτσινά και πρωταγωνιστή τον Κώστα Καρρά.
 

Ο Ερρίκος ο Δ΄ είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του μεγάλου, Ιταλού δραματουργού ,που με την ιδιότυπη γραφή του ακροβατεί ανάμεσα  στη λογική και την τρέλλα, την αλήθεια και το ψέμα, το θέατρο και τη ζωή.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1922 στο θέατρο Manzoni του Μιλάνο, με πρωταγωνιστή τον Ρουτζέρο Ρουτζέρι.,ενώ το 1925 γυρίζεται για πρώτη φορά σε κινηματογραφική τανία από τον Αμλέττο Παλέρμι.

Ο Ερρίκος ο Δ΄ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Κ.Θ.Β.Ε. το 1966 σε σκηνοθεσία του Σωκράτη Καραντινού και τον Ηλία Σταματίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής μεταμφιεσμένων, ένας άρχοντας έπεσε από το άλογό του, χτύπησε και έκτοτε έμεινε εγκλωβισμένος στο ιστορικό πρόσωπο το οποίο υποδυόταν κατά τη διάρκεια της γιορτής, τον Ερρίκο Δ΄, βασιλιά της Γερμανίας. Είκοσι χρόνια μετά, οι συγγενείς του επιχειρούν να τον θεραπεύσουν, δίνοντάς του με ένα βίαιο τέχνασμα την αίσθηση του χρόνου: μεταμφιέζονται συνειδητά αναπαριστώντας το τραγικό γεγονός που καθόρισε τη μοίρα του τρελού και που τον ανάγκασε να φορά το προσωπείο του τραγικού αυτοκράτορα.

Ένα τραγικό παιχνίδι μεταμφιέσεων και διαρκών ανατροπών αναγκάζει τους ήρωες να ακροβατούν ανάμεσα στη λογική και την τρέλα, την αλήθεια και το ψέμα, το θέατρο και τη ζωή. Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της δραματουργίας του Πιραντέλλο για το δράμα της προσωπικότητας και τη σχέση του είναι και του φαίνεσθαι.