Το “Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης” στην Αθήνα, πραγματοποιείται από το 2013 με μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη χρονιά γίνεται συνεργασία και με το “Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας”.

Από 21 Σεπτεμβρίου 2023, πέντε Θίασοι ανοίγουν το “10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης” στην Αθήνα, που πραγματοποιείται στο Εργαστήρι Μαιρηβή Κουκλοθέατρο – Μουσείο Κουκλοθεάτρου.

“Arima Puppet Theater” (Ελλάδα)
Ποίημα ερωτικόν “Ερωτόκριτος”
Παράσταση Κουκλοθεάτρου (Τεχνική Χάρτινου Θέατρου)
για ενήλικες και παιδιά από 7 ετών και πάνω

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος” είναι αναμφισβήτητα ένα αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Ζωντανεύει στη σκηνή και αναδεικνύει την ομορφιά των πραγμάτων και των αισθημάτων. Στον “Ερωτόκριτο” συναντάμε έναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και μια μαγεία που μας συγκινεί. Όπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου, ο “Ερωτόκριτος” συνδυάζει την μαγεία του παραμυθιού με τη γνώση της ζωής.

Με τις ποικίλες εμπειρίες που περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ξεπερνά τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ.

Σ’ αυτήν την παράσταση, μόνο όποιος ξέρει την ομορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα θα συναντηθεί μαζί μας. Με τα αρώματα μιας παλιάς εποχής, με τα χρώματα, την ποίηση και με τη φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι μας στον μαγικό κόσμο του “Ερωτόκριτου”.

Ιδανικά του είναι η παλληκαριά, η ομορφιά και η φρόνηση και ιδέες του η ελευθερία, η ανθρωπιά και η υπέρβαση των στεγανών των κοινωνικών τάξεων. Το πολιτικό και κοινωνικό στοιχείο είναι έντονο στον Κορνάρο. Ιδιαίτερα το αίτημα για απελευθέρωση της γυναίκας ένα αίτημα που από ότι φαίνεται δεν έχει ξεπεραστεί.

Η παράσταση τιμήθηκε με την πρώτη διάκριση στην 6η Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών στο “Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς” και με την πρώτη διάκριση στο 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Κωστής Ζαϊμάκης
Σκηνικά: κατασκευές: Κωστής Ζαϊμάκης, Νίκος Οικονομέας

Διάρκεια: 45΄

Διαβάστε επίσης:

Εργαστήρι Μαιρηβή: Ξεκινά η Κουκλοθεατρική σεζόν 2023-2024