Σε μια εποχή που όλα φαίνονται θαμπά, απόμακρα και απαγορευμένα. Ένας κύκλος τραγουδιών της ζωής και του έρωτα μέχρι τέλους.

Το EROS επικεντρώνεται σε τολμηρούς και ακραίούς φωνητικούς αυτοσχεδιασμoύς. Η συνθέτης εμπλέκει και συνδέει, σαν από νήμα, το παρελθόν με το σήμερα, μέσα από τα τράυματα και τις χαρές του ακούραστου έρωτα γιά τη ζωή, ακυρώνοντας ακόμη και τον θάνατο.

Τραγούδια για αγάπες που πέρασαν, ανθρώπους που πόνεσαν, έρωτες που χάθηκαν, τραγούδια όπου το μίσος και η απόγνωση συναντούν πολλές φορές τον έρωτα και το πάθος.

Στο EROS η Μαρίκα Κλαμπατσέα, με τη γνώριμη χροιά της σοπράνο δραματικής κολορατούρα φωνής της, θα ερμηνεύσει αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο συνθέσεις της, αποσπάσματα από γνωστά έργα της, σε μια μουσική διαδρομή,όπου δεν θα λείπουν οι άριες, όπως η αγαπημένη άρια Un Bel Di Vedremo από την Madame Butterfly του Giacomo Puccini, ή η Habanera του Georges Bijet από την Όπερα Carmen. Ακόμη μελωδίες που τραγουδήθηκαν από την Judy Garland, Billie Holiday, Elvis, Klaus Nomi, Tom Waits. Τέλος, μελοποίηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας και συγγραφέα HD, Sylvia Plath, και Sarah Kane που η Aliki Peterson διαβάζει, θα δώσουν το στίγμα τους ολοκληρώνοντας την διαδρομή της συγκινησιακής performance EROS.