Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας παρουσιάζει την έκθεση της Εριέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο, «Sound of dreams».

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 20 Μαΐου 2013.

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, ένας χώρος ιστορίας και πολιτισμού με ποικίλες πολιτιστικές παρεμβάσεις , χώρος που τιμά  αξίες  που παραμένουν αλώβητες στην πορεία του χρόνου, όπως αυτή της Τέχνης, διοργανώνει  αυτή την περίοδο Έκθεση Ζωγραφικής δύο σπουδαίων Ελληνίδων δημιουργών που με το έργο τους τιμούν το χώρο τους και τη χώρα μας: της Εριέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Ηλιοπούλου.

Η  ζωγραφική, αυτό το είδος τέχνης στο οποίο συμμετέχει ο άνθρωπος με τις αισθήσεις του, εξετάζοντας τη σχέση θέματος και χρώματος, δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί ούτε και εξαντλήσει τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασής της.        

Παραμένει ένα πεδίο ανοιχτό σε προσεγγίσεις και πειραματισμούς, εκεί που καθε φορά γεννιέται κάτι το καινούριο.
Η έκθεση «Ήχος στο όνειρο », που εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας  το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8.30 μμ, στην οποία συμμετέχουν οι δύο ταλαντούχες Ελληνίδες εικαστικοί, παρουσιάζει τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματα που ανιχνεύονται μέσα από τη δύναμη του χρώματος και του φωτός.
Πρόκειται για μια έκθεση  στην οποία παρουσιάζονται τοπία, ανθρώπινες φιγούρες, άλογα σε φυγή, όπερες, θέατρα και καφενεία, με κοινό παρονομαστή το έντονο δραματικό και θεατρικό  στοιχείο, που διακρίνει και τις δύο καλλιτέχνιδες.
Έτσι ο χώρος του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, αποκτά μια νέα διάσταση από την ιδιάζουσα κίνηση και την έκρηξη των χρωμάτων που μοιάζουν να πάλλονται μεταδίδοντας έντονα συναισθήματα στον θεατή. Τα έργα τέχνης αυτά, γεμάτα φαντασία και συμβολισμούς, έχουν μεταφυσικές προεκτάσεις και στοχεύουν στο να αναδείξουν το πρωτογενές συναίσθημα και τις αντιδράσεις μας, μέσω της τέχνης.     

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Φοίβη Παρασκευά, ιστορικός τέχνης.