Δύο κορυφαίοι σαξοφωνίστες της διεθνούς Jazz σκηνής, ο Eric Alexander και ο Vincent Herring – στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην Ελλάδα – πλαισιωμένοι από το μοναδικό κουιντέτο τους, παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα βγαλμένο από την παράδοση και το πνεύμα των μυθικών John Coltrane και Cannonball Adderley.

Δύο κορυφαίοι σαξοφωνίστες, ο Eric Alexander και ο Vincent Herring, παίζουν μαζί στο ίδιο γκρουπ, κυκλοφορούν υπέροχους δίσκους και δίνουν εκπληκτικές συναυλίες straight modern jazz, στο πνεύμα που τους δίδαξαν οι μεγάλοι John Coltrane και Julian “Cannonball” Adderley.

Ο Eric Alexander παίζει τενόρο και είναι πολύ γνωστός για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έχει στο εκλεπτυσμένο hard bop και post-bop. Είχε διακριθεί ήδη από τις αρχές των ‘90s ως μεγάλο ταλέντο και οι δίσκοι που έβγαζε ξεχώριζαν. Η κυριότερη επίδραση στο παίξιμό του ήταν και είναι ο Coltrane, μέσα από το πλούσιο ηχητικό λεξιλόγιο του οποίου εξακολουθεί να αντλεί δημιουργικές ιδέες.

Με όμοιο και παράλληλο τρόπο, ο Vincent Herring, που παίζει άλτο, βγήκε μέσα από την πλούσια σχολή του hard bop και της πρωταρχικής soul jazz ενώ έχει στα credits του μυθικές συνεργασίες (με Nat Adderley, Freddie Hubbard, Horace Silver κ.ά.) κρατώντας κι αυτός μια σταθερή επαφή με την μουσική του Coltrane – αλλά και του Cannonball Adderley.

Οι δύο σαξοφωνίστες – που έχουν ο καθένας ευρύτατη παρουσία στην σύγχρονη δισκογραφία της jazz – αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να συμπράξουν σε ένα κοινό project που να έχει αφ’ ενός τον χαρακτήρα μιας δημιουργικής αντιπαράθεσης δύο εκπληκτικών σαξοφώνων και αφ’ ετέρου μιας αναφοράς στο ζωντανό πνεύμα της μουσικής θρύλων όπως ο John Coltrane και ο Cannonball Adderley. Πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Eric Alexander, ο Vincent Herring και το all star κουϊντέτο τους έχουν δώσει εκατοντάδες συναυλίες με εκπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα.

Eric Alexander – tenor saxophone
Vincent Herring –  also saxophone
Victor Gould – piano
Milan Nikolic – bass
Joris Dudli – drums