Όλες οι δράσεις απευθύνονται τόσο σε θεατρικούς συγγραφείς όσο και σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μαθητές δραματικών σχολών, υποψήφιους σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους, φιλολόγους. Σε όσους ενδιαφέρονται για το ελληνικό έργο. Η πρώτη δράση είναι ένα εργαστήριο θεατρικής γραφής από τον Ανδρέα Φλουράκη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δράσεις με άξονα το νεολληνικό έργο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ
“Γράφοντας Επαναστάσεις”

10-16 Ιουνίου (καθημερινά)
Διάρκεια Εργαστηρίου: 21 ώρες

Το εργαστήριο, που εισηγείται ο Ανδρέας Φλουράκης, θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών σκηνών και έργων με θέμα τις «Επαναστάσεις». Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα. Επιλεγμένο υλικό του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά στο Θέατρο Τέχνης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν άμεσα στο email [email protected] ένα βιογραφικό σημείωμα καθώς και δείγμα θεατρικής δουλειάς τους έκτασης έως 2 σελίδες Α4. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15.

Ανδρέας Φλουράκης

Ο Ανδρέας Φλουράκης είναι βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας με σπουδές κινηματογράφου στην Αθήνα και θεάτρου στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο του Νότου, στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο 104 Κέντρο Λόγου Και Τέχνης, στο Θέατρο Μπιπ, στο Μουσείο Φωταερίου, στο Αγγέλων Βήμα, στην Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Κεφαλληνίας β σκηνή κ.α.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πορτογαλικά, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse και Tristan Bates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ OyunYaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ Hot INK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α. κ.α. Από το Θέατρο Τέχνης έχουν παρουσιαστεί τα έργα του: “Ασκήσεις για γερά γόνατα”, “Κόκκαλα”, “Θέλω μια χώρα” και «Ρομπέν των δασών».