Από το 2002, στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι για  παιδιά, με στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς. Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί ακόμη δύο ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάζει το έργο του Γ. Ξανθούλη Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο, σε σκηνοθεσία-επιμέλεια Μαρίας Κεχρή.

Ενώ, την Κυριακή 7 Ιουνίου, και πάλι στις 8 το βράδυ, το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάζει επίσης έργο του Γ. Ξανθούλη, και συγκεκριμένα το Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία, σε σκηνοθεσία-επιμέλεια Μαρίας Κεχρή.

Σχετικά με τα εργαστήρια, τα μαθήματα δίνονται στο χώρο του Θεάτρου Σοφούλη, και στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς τα τμήματα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στο ευρύ κοινό.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι: Παιδικό  τμήμα (6-11 ετών) και Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών), με μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Κινησιολογίας, Χορού, Θεατρικού τραγουδιού και θεατρικού παιχνιδιού. Από τον Οκτώβριο του 2009 θα λειτουργήσει και τμήμα ενηλίκων.