Το «Εργαστήριο Κλασικού Μαντολίνου & Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων» θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι με τελικό προορισμό μια μαγευτική μουσική βραδιά στην πλατεία της Ρόκκας, την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 21:00, με τίτλο «Όπως λαλούν τα μαντολίνα» και μαέστρο τον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη Claudio Mandonico, με ελεύθερη είσοδο.

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας προσκαλεί φέτος τον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη και μαέστρο Claudio Mandonico, για να παρουσιάσει, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, ένα νέο πρόγραμμα σε μια τελική συναυλία, δουλεύοντας εντατικά για μια εβδομάδα, στα πρότυπα ευρωπαϊκών ορχηστρών του είδους.

Επιπλέον, με την καθοδήγηση του Γιώργου Γουμενάκη στα μαθήματα μαντολίνου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν ένα κλασικό ρεπερτόριο και να γευτούν την αίσθηση μουσικής πληρότητας που μπορεί να προσφέρει μια πρόβα ορχήστρας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 9:30 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ απευθύνεται και προσφέρεται δωρεάν σε μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων με γνώσεις οργάνων μαντολινάτας (μαντολίνο, μαντόλα, μαντολοντσέλο, κιθάρα).