Υπό την καθοδήγηση της visual artist – video editor Πηνελόπης Κουβαρά και της σκηνοθέτιδας Δήμητρας Κουζή, τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους ταινία ντοκιμαντέρ με animation, χρησιμοποιώντας την τεχνική του του stop motion.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν για 40 παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα προγράμματα του KinderDocs. Στις δύο συναντήσεις διάρκειας 12 ωρών, τα παιδιά θα συνεργαστούν σε ομάδες των 20 ατόμων και θα δημιουργήσουν το πρώτο τους animation, χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό (κάμερα, λάπτοπ, λογισμικό μοντάζ, συσκευή ηχογράφησης, φώτα/προβολείς κ.α).

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η εξοικείωση και η αλληλεπίδραση των παιδιών με το δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Μαθαίνοντας την τεχνική του animation, τα παιδιά αναπτύσσουν τις δυνατότητες αυτοέκφρασης, δημιουργώντας τη δική τους ταινία. Ακόμη, τα παιδιά θα μάθουν να αλληλοεπιδρούν και να αναπτύσσουν διάλογο πάνω στα σύνθετα και κρίσιμα θέματα, όπως η εφηβεία, το bullying και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, η διαφορετικότητα και η φύση, που αποτελούν τον πυλώνα των προγραμμάτων του KinderDocs.

Το KinderDocs Animated πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1,Κολωνάκι), σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και την ευγενική χορηγία του βιβλιοχαρτοπωλείου Τσιούστας.

Το πρόγραμμα KinderDocs Animated κατατέθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος “Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών) και εγκρίθηκε από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για να λάβει οικονομική υποστήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.