Το Βυρσοδεψείο θα φιλοξενήσει εργαστήριο κατασκευής θεατρικών σκηνικών, που θα διαρκέσει…

4 μήνες και 80 διδακτικές ώρες.

Η κατασκευή σκηνικών και γενικότερα η μεταφορά μιας ιδέας από τον κόσμο της φαντασίας σε τρισδιάστατες κατασκευές, αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους πιο έμπειρους κατασκευαστές. Στο εργαστήριο αυτό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε, να συζητήσουμε και να τελειοποιήσουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μας διευκολύνουν σε αυτή τη μετάβαση από τον κόσμο του φανταστικού στον κόσμο του θεατρικού σκηνικού.
 

Θα εξετάσουμε ένα αμάλγαμα αρχαίων και σύγχρονων κατασκευαστικών τεχνικών και οπτικής αντίληψης, από τη χρυσή τομή μέχρι fractal δομές ανάπτυξης όγκων και θα αξιοποιήσουμε αυτή την καινούργια μας γνώση για να κατασκευάσουμε σκηνικά με όσο γίνεται πιο απλά μέσα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραστατικών τεχνών, σε τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και σε ανθρώπους χωρίς τεχνική κατάρτιση που θέλουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.
 

Στόχος του σεμιναρίου είναι να υλοποιηθεί ένα συλλογικό μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ που θα εκτίθεται στον χώρο του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ για ένα χρονικό διάστημα. Επίσης, στόχος είναι η συνεργασία του τεχνικού προσωπικού του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ με όσους ασχολούνται με τον τομέα των δημιουργικών κατασκευών και η μετέπειτα ενσωμάτωσή τους στο ανθρώπινο δυναμικό του χώρου. Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα περιλαμβάνει βασικές αρχές κατασκευών, γνωριμία με τα υλικά και τα εργαλεία, βασικοί τρόποι σύνδεσης κατασκευών.
 

Το σεμινάριο διδάσκει ο Σπύρος Δουκέρης, τεχνικός υπεύθυνος του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ.
Θα συμμετάσχουν η σκηνοθέτης και Καλ. διευθύντρια του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ Έλλη Παπακωνσταντίνου καθώς και εξειδικευμένοι τεχνικοί από διάφορους τομείς των κατασκευών.
 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/2/2013

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με την ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.