Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες.

Κάθε Δευτέρα

Θεωρία και Ιστορία Κινηματογράφου Κάθε Τετάρτη Πρακτική Κινηματογράφου (Βασικές αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Μοντάζ).

Κάθε Παρασκευή

Προβολή Ταινίας με εισήγηση, ανάλυση και συζήτηση ενταγμένη σε μια θεματική ενότητα θεωρητική ή πρακτική ή και τα δύο. Την προβολή και το σεμινάριο της Παρασκευής θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα οι δημότες του Ζωγράφου (και όχι μόνο)  με δήλωση συμμετοχής προτεραιότητας και οι μαθητές των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων). Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου θα δημιουργηθούν μία ολιγόλεπτη ταινία μυθοπλασίας και μία ολιγόλεπτη ταινία ντοκιμαντέρ.

Πρώτη Συνάντηση του εργαστηρίου ορίζεται η Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 18.30 με ανοιχτό μάθημα και προβολή της ταινίας LA JETEE (ε.τ. Σταθμός Αποχαιρετισμού, 1962) του Chris Marker.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης και θα συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.  Η συνάντηση γνωριμίας και το μάθημα της Τετάρτης είναι ανοιχτό, μπορούν να το παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Επιμορφωτής: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου)

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και μη δημότες Ζωγράφου.