Το Αβγό του Μουσικού Χωριού παρουσιάζει ένα εργαστήριο για τον ήχο και την τεχνική του ηλεκτρικού μπάσου, με εισηγητή τον Λευτέρη Μουμτζή, το διήμερο 18-19 Ιανουαρίου 2014.

Στο εργαστήριο αυτό θα μελετηθεί ο ρόλος και ο ήχος του μπάσου στα διάφορα μουσικά ιδιώματα τα οποία το εμπεριέχουν, με τη χρήση βίντεο, ακουστικού υλικού και συζήτησης. Έπειτα θα γίνει πιο συγκεκριμένη ανάλυση και επίδειξη / διδασκαλία των διαφόρων τεχνικών του οργάνου. Θα ασχοληθούμε επίσης με την εξέλιξη και την ιστορία του οργάνου από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα και με εναλλακτικές χρήσεις του.

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977. Από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο και είναι κάτοχος πτυχίου του Ελληνικού Ωδείο Αθηνών στο κλασικό πιάνο και σαξόφωνο. Φοίτησε για δύο χρόνια (’97-’99) στο Berklee College of Music στον κλάδο Professional Music. Ακολούθως αποφοίτησε από το University of Central England. Στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια (2004-2008) στο Λονδίνο όπου διατηρούσε διάφορα μουσικά σχήματα και δούλευε ως παραγωγός και δάσκαλος μουσικής και διοργανωτής μουσικών δρώμενων. Το 2005 κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο κάτω από το όνομα J.Kriste, Master of Disguise με τίτλο ‘This is the alternative’.

Κάτω από το ίδιο όνομα ακολούθησε το ‘Girls, Ghosts and Gods’ το 2009. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Τρίο Τεκκέ με το οποίο έχει εμφανιστεί εκτεταμένα σε πολλές χώρες και έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους (‘Τα Ρεγγέτικα’. ‘Σαμάς’).

Είναι ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι και έχει διοργανώσει διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο όπως τα Dogstock Festival, Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής ΛΟΥΒΑΝΑ, Φέγγαρος και πιο πρόσφατα το Lefkosia Loop Festival.

Mε το Φώτη Σιώτα δουλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια στο πρότζεκτ J.Kriste, Master of disguise.