Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από το εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του. Στις μόνιμες πλέον εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία  στο κοινό να έρθει πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσει τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 15 – 17 Απριλίου περιλαμβάνουν:

Διάλεξη για νέους

Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – 15.4.2016,  Ώρα 17.00

Πώς θα γινόταν στην πράξη το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο ελληνικό σχολείο; Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και καθηγητές πραγματοποιούν ένα πειραματικό μάθημα με ένα 25μελές τμήμα μαθητών Λυκείου και απαντούν σε ερωτήματα.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.

               

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά & γονείς

H μουσική συναντά τους δεινόσαυρους – 16.4.2016,  Ώρα 11.00 & 12.30

Το εργαστήριο των 11.00 απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών, ενώ των 12.30 σε παιδιά 5-7 ετών.

Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, μέσα από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους.

Στα παιχνίδια με τους δεινόσαυρους εμπλέκονται και άλλες μορφές τέχνης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός και η κινητική έκφραση. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λόγου Παίγνιον

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Εργαστήριο για παιδιά

Δίπλωσέ το! – 17.4.2016,  Ώρα 10.30 & 12:30

Για παιδιά 7-10 ετών.

Το εργαστήριο των 10:30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και ως εκ τούτου απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό.

Ένα εισαγωγικό εργαστήριο στον θαυμαστό κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων!  Με τη χρήση ενός φύλλου χαρτιού και άλλων υλικών, και μέσα από τις τεχνικές των «πτυχώσεων και των διπλωμάτων», τα παιδιά δημιουργούν ευφάνταστες τρισδιάστατες μορφές, που βασίζονται σε εφαρμογές απλών μοτίβων.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαγδαλένα Πανταζή, αρχιτέκτονας μηχανικός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή