Τα εργαστήρια animation του Exile Room επιστρέφουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μάλιστα δωρεάν! 


AnimaPark

Σχεδιασμός: Exile Room – Διδασκαλία: Ιωάννα Γιακουμάτου

Παρασκευή 6 & 20 Ιανουαρίου, 6-8μμ στο ΚΠΙΣΝ

Το ατίθασο λογότυπο του ΚΠΙΣΝ δραπετεύει από την Αγορά και κρύβεται στο αναγνωστήριο. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου το παίρνουν στο κατόπι χωρίς να κουνήσουν ρούπι, φτιάχνοντας μια ταινία cut-out animation που αλωνίζει σε όλο το Πάρκο! Τα παιδιά κατασκευάζουν σιλουέτες, γράφουν σενάριο και διαλέγουν φωτογραφίες, κάνοντας τις φιγούρες τους να «ταξιδέψουν» σε όλο το Πάρκο χωρίς να βγουν ποτέ από το αναγνωστήριο! Ένα εργαστήριο γνωριμίας με το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα.

Ηλικίες: 7-11 ετών

Συμμετοχή: δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας

Ο Φακός Που Έγινε Μολύβι

Σχεδιασμός: Exile Room – Διδασκαλία: Μπάμπης Αλεξιάδης

Παρασκευή 13 & 27 Ιανουαρίου, 6-8μμ στο ΚΠΙΣΝ

Ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας στο σκοτάδι, όπου θα σκιτσάρουμε και θα χρωματίσουμε αποκλειστικά και μόνο με το φως! Χρησιμοποιώντας φακούς διαφόρων χρωμάτων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους φωτεινές ζωγραφιές, στις οποίες θα δώσουν κίνηση και πνοή μέσα από την τεχνική του stop motion. Οι χρωματιστοί φακοί μετατρέπονται σε πολύχρωμα μελάνια, και η αρχιτεκτονική του χώρου αποκτά μια άλλη διάσταση καθώς μεταμορφώνεται σε τρισδιάστατο καμβά.

Ηλικίες: 7-11 ετών

Συμμετοχή: δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας