Το Θέατρο της Ημέρας, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη διεύθυνση σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτό και τη δημιουργική ψυχαγωγία του (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, γονείς, κ.α.).

 

Εργαστήρι Παρασκευής : Έναρξη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

Για τα παιδιά:

παιδική σκηνή όπου τα παιδιά – θεατές συμμετέχουν ενεργά, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά κι εφήβους («Το εργαστήρι της Παρασκευής») με ομάδες ανά ηλικία, σχεδιασμός και υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για σχολεία και άλλους φορείς.

 

Για τους ενήλικες:

Το πρώτο και μοναδικό τριετούς φοιτήσεως Εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, ετήσια και ταχύρρυθμα σεμινάρια για το θεατρικό παιχνίδι και άλλα σχετικά θέματα, διδακτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κέντρο έρευνας και μελέτης παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, επιστημονικά συνέδρια και διημερίδες.

 

Τμήματα Εργαστηρίου Παρασκευής & οι Εμψυχωτές τους:

Ώρα 6:30 – 7:45μ.μ. 2,5 – 4 ετών με την Ισιδώρα Παππού

Ώρα 6:30 – 7:45μ.μ. 4 – 7 ετών με την Δήμητρα Νικολοπούλου

Ώρα 6:30 – 7:45μ.μ. 8 – 12 ετών με την Δέσποινα Μαραγκουδάκη

Ώρα 7:45 – 9:00μ.μ. Εφήβων 13 – 17 ετών με την Δέσποινα Μαραγκουδάκη

 

Στα Εργαστήρια μέσα από πολλαπλές τεχνικές & ερεθίσματα τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση & φαντασία & καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του θεατρικού παιχνιδιού & του θεάτρου. Οι Υπεύθυνοι των Εργαστηρίων είναι Ειδικοί Παιδαγωγοί-Εμψυχωτές Παιδαγωγικής Θεάτρου, απόφοιτοι του τριετούς εργαστηρίου του θεάτρου μας.