Η γνωστή δημιουργός, Νικόλ Γκαρσιά, έχει υπογράψει μερικές από τις πιο ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά.

Με επίσημη συμμετοχή στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, η τελευταία της ταινία είναι ένα καθηλωτικό θρίλερ γύρω από ένα ακραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Λίζα και ο Σιμόν είναι νέοι, ερωτευμένοι και αχώριστοι. Ζουν έντονα τη ζωή τους στο σημερινό Παρίσι, οδηγώντας τον έρωτά τους πολλές φορές στα άκρα. Όταν μια βραδιά θα πάρει μια απρόσμενη και για τους δυο τους τροπή, ο Σιμόν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα. Λίγα χρόνια αργότερα, σε ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται ξανά. Όμως, τίποτα δεν είναι πια ίδιο.

Μία δίνη συναισθημάτων, αμφιβολιών και ριψοκίνδυνων αποφάσεων περιμένει τους πρωταγωνιστές του ερωτικού τριγώνου στην καρδιά της νέας ταινίας της Νικόλ Γκαρσιά, που υπογράφει ένα δυνατό φιλμ νουάρ με τον Πιερ Νινέ (“Yves Saint Laurent”) και τη Στέισι Μάρτιν (“Nymphomaniac”).

Η Λίσα και ο Σιμόν είναι αχώριστοι, ερωτευμένοι τρελά ο ένας με τον άλλον από τα εφηβικά τους χρόνια. Ένα τραγικό γεγονός, όμως, θα αναγκάσει τον Σιμόν να εξαφανιστεί από τη ζωή της Λίσα για να διαφύγει τον κίνδυνο, όσο εκείνη περιμένει μάταια νέα του. Τρία χρόνια αργότερα, οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν και πάλι σε ένα νησί του Ινδικού ωκεανού – όμως, εκείνη είναι παντρεμένη πια με τον μεγαλύτερο σε ηλικία, επιχειρηματία Λεό. Μυστικά, ψέματα και ένα απαγορευμένο πάθος, με φόντο τους πειρασμούς ενός κόσμου γεμάτου χρήματα και πολυτέλεια, θα τους βάλουν σε τροχιά σύγκρουσης…

Έχοντας φλερτάρει με το φιλμ νουάρ και σε παλαιότερες δουλειές της, η Νικόλ Γκαρσιά κινείται με σκηνοθετική μαεστρία ανάμεσα στα τρία κεφάλαια της ταινίας (που διαδραματίζονται αντίστοιχα στο Παρίσι, τον Ινδικό ωκεανό και τη Γενεύη) για να παρουσιάσει μία σπουδή πάνω στο πάθος, την ελευθερία και την αναζήτηση της ταυτότητας, καθώς και μία εύστοχη παρατήρηση των κοινωνικών αντιθέσεων στις μέρες μας, χάρη σε μια ιστορία γεμάτη έντονα συναισθήματα και σασπένς, εξωτικές τοποθεσίες και ένα τρίο εξαιρετικών πρωταγωνιστών.

Ταυτότητα ταινίας

Εραστές / Amants

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσιά
Σενάριο: Ζακ Φιεσί, Νικόλ Γκαρσιά
Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Στέισι Μαρτέν, Μπενουά Μαζιμέλ

Διάρκεια: 102 λεπτά