Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ ανακοινώνει ότι το καλοκαίρι 2016 προγραμματίζει να ανεβάσει την τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους συντελεστές της παραγωγής καθώς και για τις υπόλοιπες παραγωγές του ΚΘΒΕ θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τσέζαρις Γκραουζίνις
διασκευή, σκηνοθεσία, φωτισμοι

Σπουδές: Σκηνοθεσία και υποκριτική θεάτρου στην Ακαδημία Θεάτρου της Μόσχας. Μέθοδος Suzuki με τον T. Suzuki στην Ιαπωνία. Την περίοδο 2007–09 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της εταιρείας θεάτρου Viirus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των ανεξάρτητων εταιρειών θεάτρου Lithuanian New Generation Theatre Community και Cezaris Group, η οποία βραβεύτηκε με το “Golden Stage-Cross 2004” από το Υπουργείο Πολιτισμού της Λιθουανίας. Από το 1994 διδάσκει υποκριτική θεάτρου, σκηνοθεσία και Μέθοδο Suzuki στη Σχολή Θεάτρου & Κινηματογράφου της Μουσικής Ακαδημίας της Λιθουανίας. Διδάσκει, επίσης, στην Ακαδημία Θεάτρου του Malmö της Σουηδίας και στην Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι. Έχει διδάξει υποκριτική και Μέθοδο Suzuki σε σεμινάρια και εργαστήρια στη Λιθουανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τα νησιά Φαρόε. Το 2007 έλαβε το βραβείο Κάρολος Κουν. Βραβεύτηκε, επίσης, από το Υπουργείο Πολιτισμού της Λιθουανίας (2004) καθώς και στο Φεστιβάλ Θεάτρου των χωρών της Βαλτικής. Έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει έργα στη Λιθουανία, τη Φιλανδία, την Πολωνία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία. Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: Ντε Σαντ, στη Ζυστίν… (Θέατρο Εξαρχείων, 2010), Ζορμπάς, η αληθινή ιστορία (Εθνικό Θέατρο, 2009), Περιμένοντας τον Γκοντό (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), Δάφνις και Χλόη (Θέατρο Πορεία, 2006) κ.ά.

Συνεργασίες με το ΚΘΒΕ

. Déjà Vu / Κάφκα Φραντς (Συγγραφέας) / Γκραουζίνις Τσέζαρις (Σκηνοθεσία) – Μονή Λαζαριστών – Μικρό θέατρο (04/03/2011)
[Διασκευή, Σκηνοθεσία, Φωτισμοί]

Φωτογραφία: Γ. Χρυσοχοΐδης