Είκοσι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλφόπουλου και με πηγή έμπνευσης δέκα ετεροτοπίες, δημιουργούν την όμορφη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Είκοσι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλφόπουλου και με πηγή έμπνευσης δέκα ετεροτοπίες, δημιουργούν την όμορφη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Δέκα τόποι, αναξιοποίητοι εδώ και καιρό. Το Στρατόπεδο, το Νοσοκομείο, το Σχολείο, η Φυλακή, το Νεκροταφείο, το Χαμάμ, το Πάρκο, ο Οίκος Ανοχής, το Γυμναστήριο, το Θέρετρο. Δέκα ομάδες αποτελούμενες από έναν καλλιτέχνη και ένα αρχιτέκτονα, κάθε μία με ένα διαφορετικό μέσο. Σχέδιο, ζωγραφική, εγκατάσταση, βίντεο, animation, πρόπλασμα, χορός, performance, λόγος και ήχος αναδιαμορφώνουν τις ετεροτοπίες της συμπρωτεύουσας δίνοντας ένα μελλοντικό πλάνο για το πόσο όμορφη μπορεί να γίνει.

Η έκθεση «Αλλοι Τόποι», εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και αποτελεί γέννημα της έμπνευσης του αρχιτέκτονα Απόστολου Καλφόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλειά της, δίνοντας στους συμμετέχοντες πρωτογενές υλικό, όπως σχέδια και φωτογραφίες.

Οι ομάδες καλούνται να καταλήξουν μέσα από μακέτες και δημιουργίες σε ένα αποτέλεσμα που θα αποδεικνύει ότι οι ετεροτοπίες είναι μέρος της Θεσσαλονίκης, η οποία με την αξιοποίηση τους μπορεί να μετατραπεί σε μια ονειρική πόλη.

Info
Παράλληλο Πρόγραμμα, 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Ετεροτοπίες
Εκθεση: Αλλοι Τόποι
Κτίριο Παλαιών Ψυγείων του ΟΛΘ , Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Διάρκεια έκθεσης: Από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 11 Οκτωβρίου
Εγκαίνια: Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, κτίριο Παλαιών ψυγείων ΟΛΘ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 20:30 από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο.
Επιμέλεια: Απόστολος Καλφόπουλος
Συμμετοχές: Αρχιτέκτονες: Αστέριος Αγκαθίδης, Βίκυ Ακριτίδου, Έβελυν Γαβρήλου, Κατερίνα Κοτζιά, Ορέστης Πάγκαλος, Σπύρος Ι. Παπαδημητρίου, Φώτης Σαγώνας, Ζηνοβία Τολούδη, Κορίνα Φιλοξενίδου, Άγγελος Φλώρος, Ανδρέας Φράγκος
Καλλιτέχνες: Λένα Αθανασοπούλου, Νίκος Βαρυτιμιάδης, Βάσω Γκαβαïσέ, Αναστασία Δούκα, Ξένια Θεμελή, Ελένη Καμμά, Παύλος Νικολακόπουλος, Βασίλης Σαλπιστής, Σίμος Τσακίρης, Χρύσανθος Χριστοδούλου
Πληροφορίες για το κοινό: Γραμματεία Κ.Μ.Σ.Τ: Τ: 2310 589140, 142, Φ: 2310 600123, i[email protected]