Οι καλοκαιρινές βραδιές με ζωντανή μουσική ξεκινούν και πάλι στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ. Νέα συγκροτήματα, γεμάτα ενέργεια, κέφι και πειραματισμό, μας οδηγούν τις Τετάρτες του Ιουλίου 2015 στα μαγεμένα μονοπάτια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, με αγαπημένα τραγούδια, δικές τους συνθέσεις αλλά και «πειραγμένες» μελωδίες, κάτω απ’ τον θερινό ουρανό, στον χαμηλό φωτισμό των ιστορικών βαγονιών και τις ανθισμένες πικροδάφνες.

1 Ιουλίου

DeciCanto

Μετά την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή της στο 5ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», η καλλιτεχνική ομάδα DeciCanto επιστρέφει στην Αποβάθρα μ’ ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την διαχρονική ελληνική και ξένη μουσική, διασκευές σε pop, rock και reggae ρυθμούς, αλλά και δικά της κομμάτια.

H ομάδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 κι έχει ήδη εμφανιστεί σε πολλούς μουσικούς χώρους, ενώ μοιράστηκε τη σκηνή με την Ελένη Δήμου και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιάννη Μηλιώκα.

Τραγούδι: Άννυ Γιώτα, Γιάννης Λάφης, Κασσιανή Ντάλια, Γιάννης Χειλάς

Πιάνο: Σπύρος Κανταρέλης

Κιθάρα: Κωνσταντίνος Αυλωνίτης

Κρουστά: Μανώλης Τόμπρος

Επιμέλεια Κίνησης: Λέτα Αμπαζή

Vocal Arrangement: Έλενα Πατρόκλου

Μουσική & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Στέλιος Βλάχος

8 Ιουλίου

Σπύρος Παναγιωτόπουλος & Brothers from another mother

Οι Σπύρος Παναγιωτόπουλος & B.f.a.m, σημαντικοί καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, παρουσιάζουν κομμάτια της περιόδου του bebop και του hard bop των δεκαετιών του 50′ και του 60′, διασκευασμένα με σεβασμό στην παράδοση, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της mainstream jazz.

Κιθάρα: Παναγιώτης Καψαμπέλης

Κόντρα μπάσο: Νίκος Χατζητσάκος

Τενόρο σαξόφωνο: Φίλιππος Παππάς

Ντραμς: Σπύρος Παναγιωτόπουλος

Special Guest στο πιάνο: Παντελής Μπενετάτος

15 Ιουλίου

Duente

Τρείς φωνές, ένα πιάνο και μια κιθάρα «περιδιαβαίνουν» στα πιο όμορφα έντεχνα και ρεμπέτικα τραγούδια.

Οι έντεχνες μελωδίες ταξιδεύουν στο χρόνο και συναντούν το ρεμπέτικο τραγούδι, δημιουργώντας έναν ήχο καθαρό. Πιάνο, κιθάρα και τρεις φωνές που αγαπούν τα τραγούδια του Μάλαμα, του Παπακωνσταντίνου, του Ζερβουδάκη, του Καζαντζή, του Παπάζογλου, του Ζαμπέτα, του Τσιτσάνη, του Τούντα αλλά και τα παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης και της Εγγύς Ανατολής.

Φωνή: Αγγελική Νταλιάνη

Πιάνο, ακορντεόν & φωνή: Γιούλη Δανιγγέλη

Κιθάρα & φωνή: Γιάννης Χίνος

Συνιδρύτρια των “Duente”, η Αγγελική Νταλιάνη έχει σπουδάσει Φωνητική, Βυζαντινή Μουσική και Μουσικοθεραπεία και τραγουδά τακτικά σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ.

Μουσικός και καθηγήτρια, η Γιούλη Δανιγγέλη έχει ολοκληρώσει σπουδές πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο, Μουσικολογίας και Παιδαγωγικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παίζει πιάνο, ακορντεόν και μεταλλόφωνο και μετρά πολλές συμμετοχές σε γνωστά συγκροτήματα, καθώς κι εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Δισκογραφικά έχει συμβάλει στο άλμπουμ της Αθηνάς Ρούτση «The existence» και στη μουσική επένδυση παιδικών θεατρικών παραστάσεων.

Μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ο Γιάννης Χίνος είναι ιδρυτικό μέλος των «Duente», «Α Μπε Μπααμ! Μπλομ» και «Γιάλα». Με τους Γιάλα έχει δισκογραφήσει, ενώ κατά καιρούς έχει εμφανιστεί με γνωστούς αλλά και νέους καλλιτέχνες. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις κι έχει συνθέσει για γνωστούς καλλιτέχνες.