Στο Μουσείο Μπενάκη θα παρουσιαστεί η ετήσια πολιτιστική έκδοση ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010, στη διάρκειά της οποίας ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» θα

τιμήσει τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Την τιμή θα απονείμει ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο θα μιλήσουν η κυρία Ειρήνη Στάθη -μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια θεωρίας του κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και η κυρία Μαρία Κομνηνού -Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Οπτικοακουστικού Εργαστηρίου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ», ένα χρόνο πριν από τα εικοστά γενέθλιά της (1η έκδοση το 1992) κυκλοφορεί, μέσα στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά της και στις σελίδες της.  Καταγράφει, εδώ και 19 χρόνια, τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όλο το χρόνο σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού: θέατρο, χορός, κινηματογράφος, μουσική, εικαστικά, κόμικ, δημοσιογραφία, γράμματα-τέχνες, φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, πολιτιστική πολιτική, MEDIA κ.α.. Περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, μεγάλα αφιερώματα, με κύριο φέτος αυτό στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο (με ένα κομμάτι του ίδιου για τη ζωή του, ένα βιογραφικό και την εργογραφία του).
Στη σύνταξη του «ΕΠΙΛΟΓΟΥ 2010» συμμετέχει ο πυρήνας των μόνιμων συντελεστών του, αλλά και έκτακτοι συνεργάτες, κορυφαίες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος Θ. Πάγκαλος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κων/νος Στεφανόπουλος, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κος Απ. Κακλαμάνης, οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σηφουνάκης,, Π. Μπεγλίτης, Γ. Ραγκούσης, βουλευτές όλων των κομμάτων (Xρ. Πρωτόπαπας, Δ. Αυγερινοπούλου, Β. Μιχαλολιάκος, Π. Ζούνη, Γ. Βούρος, Μ. Παπαϊωάννου, Κ. Γείτονας Αθ. Μπούρας, Αθ. Δαβάκης κ.ά.), άνθρωποι των γραμμάτων & των τεχνών, της κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και τα ΜΜΕ.

Επίσης καλλιτέχνες όπως οι: Η. Λογοθέτης, Δ. Πιατάς, Άγγ. Αντωνόπουλος, Δ. Κατρανίδης, Λ. Καφαντάρη, Ν. Περράκης, Μ. Μητρούσης, Β. Χαραλαμπόπουλος, Αντ. Θεοδωρακόπουλος, Στ. Μάϊνας, Μαν. Μανουσάκης, Κ. Βουτσάς. Μ. Καραγιάννη, Χρ. Θεοδωροπούλου κ.ά.