Τo “Επικίνδυνη Οικογένεια” σε σκηνοθεσία του Luc Besson (Λεόν, Νικίτα) και παραγωγή του Martin Scorsese σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του διάσημου σκηνοθέτη στο είδος της εκρηκτικής περιπέτειας.

Γνωστός για τα ατμοσφαιρικά του θρίλερ, ο Besson διασκευάζει το βιβλίο Bad Fellas του Tonino Benacquista σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Michale Caleo (Sopranos) και επιστρατεύει τους Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones και Dianna Agron (Glee) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το αποτέλεσμα είναι μια πολλά υποσχόμενη μαύρη κωμωδία με καταιγιστική δράση και έξοχες ερμηνείες.

Σύνοψη

Κάποιοι το λένε μαφία, άλλοι το λένε φαμίλια.

Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. Ο Fred Manzoni (Robert De Niro), ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο (Michelle Pfeifer) και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI (Tommy Lee Jones). Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Manzoni θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Σκηνοθεσία: Luc Besson

Σενάριο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Tonino Benacquista, Malavita: Luc Besson, Michael Caleo

Παραγωγοί: Luc Besson, Ryan Kavanaugh, Virginie Besson-Silla
Executive Producers: Jason Beckman, Jason Colodne, Martin Scorsese, Tucker Tooley

Παίζουν: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, Dianna Agron, John D’Leo

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Thierry Arbogast

Διάρκεια: 111’