Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα Truman Capote. Με αυτή την αφορμή το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τη Mooviereel παρουσιάζουν την κλασική ταινία του Blake Edwards «Πρόγευμα στο Τίφανις» (Breakfast at Tiffany’s) με την Audrey Hepburn, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Truman Capote. Η ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 19:15 με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Γνωρίστε την όμορφη και εκκεντρική Holly Golightly, που ψάχνει απεγνωσμένα το επόμενο πάρτι και ένα πλούσιο γαμπρό, και τον Paul, ένα φτωχό συγγραφέα, που την ερωτεύεται παράφορα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Audrey Hepburn, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μουσικής και Πρωτότυπου Τραγουδιού, κερδίζοντας τελικά δυο, για την ιστορική μουσική του Henry Mancini και για το τραγούδι «Moon River».

Το 2012 η ταινία χαρακτηρίστηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ταυτότητα ταινίας
«Πρόγευμα στο Τίφανις» (Breakfast at Tiffany’s)

  • Σκηνοθεσία: Blake Edwards
  • ΗΠΑ, 1961, 115’

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους