Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την παράσταση «Επανάσταση δωματίου» σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπαστεφανάκη από τις

29 Σεπτεμβρίου 2011.

Περίληψη έργου

Μια κοπέλα εγκλωβισμένη στο δωμάτιο του σπιτιού της, δραπετεύει στον κόσμο του ονείρου. Συνομιλεί κινησιολογικά με τα έπιπλα του δωματίου και δημιουργεί σχέσεις μαζί τους.

Οι σχέσεις γεννούν διάφορους ρόλους, τους οποίους και υποδύεται. Οι επίκτητοι αυτοί ρόλοι αρχίζουν να την κυριεύουν, την εξωθούν στα άκρα, διαλύεται, τους αποποιείται και κατ\’ αυτόν

τον τρόπο λυτρώνεται και η ύπαρξη της αναγεννάτε.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Η \”Επανάσταση Δωματίου\” είναι ένα έργο με κύριο άξονα την προσωπική διαδρομή της ηρωίδας και την μάχη που δίνει με τον εαυτό της για να υπάρξει.

Η παράσταση γεννά ερωτήματα που λίγο ή πολύ μας απασχολούν όλους.

Ποια η σχέση μας με τους άλλους και ποια η σχέση μας με τον εαυτό μας.

Ποια η αλληλεπίδραση των δυο; Σε ποιο βαθμό αυτοπροσδιοριζόμαστε αφού η πραγματικότητα μας είναι οι άλλοι; Απ\’ τη στιγμή που γεννιόμαστε και υπάρχουμε μας δίνονται ρόλοι τους οποίους υιοθετούμε και τελικά γίνονται κομμάτι του εαυτού μας. Κάθε ένας από μας καλείται να κάνει την προσωπική του επανάσταση για να επανακαθορίσει τον ρόλο του σαν ενήλικας. Η \”Επανάσταση Δωματίου\” πραγματεύεται ακριβώς αυτήν μας την υπαρξιακή επανάσταση που ξεκινά από το παιδικό μας υπνοδωμάτιο και απλώνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Συντελεστές Παράστασης

Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Σκηνογράφος: Μαρία Παπαστεφανάκη

Βοηθός Σκηνοθέτης, Εικαστικός, Μουσικός: Σοφία Κουρκουλάκου

Αnimator, v.j: Βαγγέλης Κατικαρίδης

Υπεύθυνος Πολιτιστικής Διαχείρισης: Μιχάλης Κοσκινάς

Φωτισμός: Μαριανίνα Σέττα