Η έκδοση αυτή θα αποτελείται από ένα διπλό κίτρινο βινύλιο με ανανεωμένο εξώφυλλο και καινούργιες σημειώσεις από τον frontman και κύρια δύναμη του συγκροτήματος, Jay Kay.

Με την 17η Δεκεμβρίου να έχει οριστεί ως ημερομηνία κυκλοφορίας του βινυλίου από τη Panik Records/Sony Music, αυτή η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει το “Dimitri From Paris Remix Radio Edit” του “Cosmic Girl”, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη σε περιορισμένα αντίτυπα φυσικής μορφής από την εταιρία του ίδιου του “Dimitri From Paris”, Le-Edits Records. Στη κυκλοφορία συμπεριλαμβάνεται και ένας μοναδικός κωδικός για να κατεβάσετε ψηφιακά το album.

Βγήκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1996, το “Travelling Without Moving”, παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα album του Jamiroquai και θεωρείται το πιο επιτυχημένα funk album όλων των εποχών, με πωλήσεις άνω των 8 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Ο τίτλος “timeless classic” περιγράφει επακριβώς τη δουλειά αυτή, στο οποίο πρωταγωνιστούν τραγούδια υψίστης σημασίας για τη funk μουσική όπως το “Virtual Insanity” και φυσικά το “Cosmic Girl”, το οποίο ήταν ένα λόγος που εκτόξευσε το συγκρότημα σε παγκόσμια επιτυχία και τους κατέστησε ως μια από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές μπάντες της Βρετανίας.

Σήμερα, έχοντας πλέον περάσει 25 χρόνια από τότε το group μπήκε στο στούντιο για να δημιουργήσει αυτό το άλμπουμ, η έμπνευση και το μήνυμα της δουλειάς αυτής στέκεται ορθά στη σημερινή πραγματικότητα και ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία πλέον.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι γράφτηκε σε μια περίοδο που το διαδίκτυο δεν ήταν τόσο εδραιωμένο, μια δεκαετία πριν τα social media δεν ήταν καθρέφτης της κοινωνίας μας και τα smartphones ήταν κάτι εξωπραγματικό που βλέπαμε μόνο σε ταινίες φαντασίας, το ρεφραίν του “Virtual Insanity” χτυπάει καμπανάκι τώρα – “Future’s made of virtual insanity now, Always seem to, be governed by this love we have, For useless, twisting, our new technology, Oh, now there is no sound – for we all live underground”.

Όπως ο Jay Kay αναφέρει στις απίστευτα διορατικές του σημειώσεις μέσα στο άλμπουμ…“Ο κόσμος έχει αλλάξει – τρομακτικές στρατιωτικές μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, ανόητοι δισεκατομμυριούχοι, ένας κόσμος που κυριαρχείται από τεράστιες εταιρίας τεχνολογίας”.

“Δεν είμαι σίγουρος αν πάμε μπροστά, καθώς φαίνεται να γυρνάμε πολύ πίσω σε πολλούς τομείς και δε βλέπω σε χίλια χρόνια από τώρα να υπάρχει ο πλανήτης όπως τον ξέρουμε, μετά από τόση μεγάλη μόλυνση και πλήρη καταστροφή δασών και ωκεανών. Σπαταλάμε φυσικούς πόρους, για την ενδυνάμωση καταστροφικών πολεμικών όπλων, για χάρη ανούσιων τυραννικών καθεστώτων από διεφθαρμένους ηγέτες”.

Και κλείνει άψογα το λόγο του με τη φράση… “Τελικά φαίνεται πιο πιθανό το να ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ”.

Μέχρι και σήμερα, ο ήχος του συγκροτήματος είναι χωρίς αμφιβολία μοναδικός και αποτελεί μεγάλη έμπνευση για καλλιτέχνες όπως οι Dua Lipa, Thundercat, J Dilla, Madlib, Justice, Tyler the Creator και Calvin Harris μεταξύ άλλων.

Το “Travelling Without Moving” έχει γίνει πολυπλατινένιο και χρυσό σε πολλές χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής και της Αγγλίας που έχει πλατινένιες πωλήσεις. Το άλμπουμ και τα singles του έχουν διακριθεί με συνολικά 10 υποψηφιότητες, από τις οποίες 4 ήταν στα βραβεία MTV του 1997, καθώς και ένα βραβείο Grammy στη απονομή του 1998 στη κατηγορία “Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals.

Για τον εορτασμό της 25ης επετείου του “Travelling Without Moving”, το πρωτοποριακό και εντυπωσιακό βίντεο για το “Virtual Insanity” αναβαθμίστηκε σε 4Κ ποιότητα ώστε να το απολαύσουν οι θαυμαστές τους από τον επίσημο λογαριασμό τους στο YouTube.