Πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό, η έκθεση «Εορτινά» που φέτος κλείνει 20 χρόνια εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 17.00- 22.00 μ. μ και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021.

«Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν» – Edgar Degas

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η τέχνη λειτουργεί ως «ίαση» για τα μάτια την ψυχή και το νου.

Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που θα κάνουν το θεατή να αναπολήσει τις πιο όμορφες γιορτές της ζωής του.

Το βλέμμα θα ταξιδέψει με νοσταλγία στο χθες και θα ατενίσει με αισιοδοξία το αύριο.

Φως, χαρά, ελπίδα είναι το μήνυμα που δίνουν έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, από καλλιτέχνες ζωγράφους και γλύπτες, συνεργάτες της Γκαλερί Καψιώτη, για να αποδείξουν ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να αντιστέκεται.

«Αλεξανδρινό» Γιάννης Ψυχοπαίδης

Η έκθεση «Εορτινά» που πραγματοποιείται στην γκαλερί εδώ και είκοσι χρόνια, λίγο πριν τις γιορτές, είναι ένα μικρό πανόραμα των νέων τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με αναφορές από τον Ρεαλισμό, τον Υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Ζωγράφοι: Δ.Αγγελίδου, Γ.Αδαμάκης, Σ.Αδριανός, Μ.Αποστόλου, Χ.Βέργη, Σ.Βατανίδης, Ο.Βερυκάκη, Δ.Γούναρη, Σ.Δασκαλάκης, Τ.Δήμος, Ρ.Καπελιάρη, Δ.Κουβάτσου, Π.Κάνιστρα, Μ.Κτιστοπούλου, Ρ.Μπαίκας, Χ.Μπότσογλου, Χ.Παλλαντζάς, Μ.Παντελιάς, Η.Παπανικολάου, Β.Ρήνας, Κ.Ράμμος, Γ.Ρόρρης, Σ.Σόρογκας, Π.Σιάγκρης, Β.Σολιδάκης, Κ.Τόλης, Μ.Χάρος, Γ.Ψυχοπαίδης

Γλύπτες: Σ.Γαβαλάς, Ν.Καλαφάτης, Α.Καστρινάκης, Δ.Ματαράγκας, Α.Παναγιωτίδης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Σοφία Καψιώτη.

Δάφνη Αγγελίδου, Δέντρο σε κόκκινο, 80×70

«Εορτινά»: Μια έκθεση ετών 20

Ήταν το 2001 που τα «Εορτινά» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους φιλότεχνους του Πειραιά και από τότε έγιναν «θεσμός» με φανατικό κοινό.

Στη διάρκεια των είκοσι χρόνων της ιστορίας της έκθεσης, σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους στα «Εορτινά».

Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Μυταράς, ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Γιώργος Κόρδης ο Παύλος Σάμιος, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Σωτήρης Σόρογγας, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Βασίλης Σπεράντζας, ο Κώστας Πανιάρας, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Γιώργος Ρόρρης, ο Χρήστος Μποκόρος , ο Χρήστος Παλλαντζάς, η Χρύσα Βέργη, η Δάφνη Αγγελίδου, ο Μανώλης Χάρος, ο Μίλτος Παντελιάς, η Ειρήνη Γκόνου, η Μαρία Κτιστοπούλου, ο Κώστας Ράμμος, ο Βαγγέλης Ρήνας και πολλοί ακόμα.

Η γκαλερί Καψιώτη με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές της που έχουν ως θεμέλιο λίθο τον σεβασμό στους καλλιτέχνες και στο κοινό και το πάθος για τα σπουδαία έργα τέχνης δημιούργησε άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους συνεργάτες όσο και με τους επισκέπτες της και έγινε το «στέκι» όσων αγαπούν την τέχνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος περιμένει τους φίλους της για να τους παρουσιάσει τα «Εορτινά» έργα τέχνης που δημιούργησαν οι καταξιωμένοι συνεργάτες της.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Σωτήρης Σόρογκας, Κόκκινες παπαρούνες, 30Χ40

Το έργο της φετινής πρόσκλησης φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης.