Το Θέατρο Τζένη Καρέζη μας καλεί σε τρεις παραστάσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα θα παροτσιάζονται οι παραστάσεις:

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ» / ΑΡΙΕΛ ΝΤΟΡΦΜΑΝ

Στη Χιλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ταυτόχρονα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μια γυναίκα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στην ψυχή και το σώμα της οι βασανιστές της Δικτατορίας του Πινοσέτ.  Ζει με τον άντρα της – έναν ανερχόμενο δικηγόρο και πολιτικό της μεταπολίτευσης – ο οποίος την βοηθά να ξεχάσει. Όλα όμως ανατρέπονται την στιγμή που η γυναίκα αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού που τους επισκέπτεται, τον πριν από 15 χρόνια βασανιστή της. Τον δένει, τον φιμώνει και τον ανακρίνει με βίαιο τρόπο, ώστε να ομολογήσει ότι υπήρξε βασανιστής στη διάρκεια της Χούντας του Πινοσέτ.

Ο Ντόρφμαν έζησε στη Χιλή, ως χιλιανός πολίτης, μέχρι το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του Πινοσέτ, που ανέτρεψε και δολοφόνησε τον μαρτυρικό πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Το έργο του είναι μια άγρια καταγγελία των φασιστικών μεθόδων, της απάνθρωπης βίας και των βασανιστηρίων αλλά και της ατιμωρησίας των βασανιστών, οι οποίοι και στη Δημοκρατία κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταμφιεσμένοι σε φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες. Το ελληνικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά και έχει πικρή πείρα από την πρόσφατη ιστορία του.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ηρώ Μουκίου στον ρόλο της Παολίνα Εσκομπάρ  – Θόδωρος Γράμψας στον ρόλο του συζύγου Τζεράρντο Εσκομπάρ – Κώστας Μπάρας στον ρόλο του Dr. Ρομπέρτο Μιράντα.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος
Ηχητικός: Θοδωρής Μιχαλός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς

Παραστάσεις: 
Παρασκευή 12/12/2014
, Δευτερα 15/12/2014
, Τριτη 16/12/2014, 
Πεμπτη 25/12/2014
, Παρασκευη 26/12/2014, 
Πεμπτη 1/1/2015, 
Παρασκευη 2/1/2015


Ώρα: 21:15

Διάρκεια παράστασης: 1.50
Τιμές εισιτηρίων: Βραδινές Παραστάσεις: 15 Eυρώ

Φοιτητικό, Μαθητικό και Ανέργων: 10 Ευρώ 

«ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» / ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΠΕΚΤ

Τέσσερις άνθρωποι, μέσα σ’ ένα πνιγηρό καταφύγιο. Ο ένας, ο ΧΑΜ, παράλυτος και τυφλός, στο αναπηρικό καροτσάκι. Άχρηστος. Δεν έχει εικόνες και δεν έχει κίνηση. Ο άλλος, ο ΚΛΟΒ, δεν μπορεί να καθίσει. Έχει μάθει μόνο να εκτελεί εντολές. Του έχουν αφαιρέσει τη σκέψη. Η συνείδησή του είναι πάμφτωχη, όπως ενός ζώου. Βρίσκεται διαρκώς πεινασμένος. Τον έχει πιάσει το δόκανο της επιβίωσης. Οι δύο άλλοι, ο ΝΑΓΚ και η ΝΕΛ, οι γεννήτορες του ΧΑΜ, ζουν πεταμένοι μέσα σε δυό σκουπιδοντενεκέδες. Βγάζουν ξαφνικά το κεφάλι τους κι αναχαράζουν, σαν τις κατσίκες, δυό τρείς ταπεινές μνήμες από ένα φτωχό παρελθόν.

Αυτή η απουσία από τον τίτλο του έργου, του οριστικού άρθρου “το”, κατά περίεργο τρόπο, κάνει τον τίτλο απόλυτα οριστικό. Παιχνίδι τέλος. Έχει τελειώσει. Πριν αρχίσει είναι τελειωμένο.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κώστας Καζάκος στο ρόλο του Χαμ – Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Κλοβ – Γιώργος Μωρόγιαννης στο ρόλο του Ναγκ  – Νίνα Γιαννίδη στο ρόλο της Νελ.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος,
Σκηνικά – κοστούμια: Φαίδωνας Πατρικαλάκης
Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος
Ηχητικός: Θοδωρής Μιχαλός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς

Παραστάσεις: 
Κάθε Σάββατο στις 21:15
Κάθε Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 1.35
Τιμές εισιτηρίων: Βραδινές Παραστάσεις: 18 Eυρώ

Φοιτητικό, Μαθητικό και Ανέργων: 12 Ευρώ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» / ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Η Γκέλντα και ο Καρλ είναι δύο μικρά παιδιά, αγαπημένοι φίλοι που ζουν ξέγνοιαστα κι ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια. Ώσπου έρχεται η βασίλισσα του χιονιού και με δόλιο τρόπο, με μάγια, κλέβει  τον Κάρλ και χωρίζει τους δύο φίλους. Η Γκέλντα όμως θα κάνει τα πάντα  να ξαναβρεί τον φίλο της.

Βρίσκει τον Κάρλ. Μ’ ένα τραγούδι του λύνει το μάγια και τον παίρνει ξανά μαζί της, στη σοφίτα της γιαγιάς. Μια μεγάλη διαδρομή, μια μεγάλη περιπέτεια και μια μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Αγάπης με κωμικές καταστάσεις , συγκίνηση , και πολύ πολύ τραγούδι.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Τζένη Σταυροπούλου, Μαρία Κουθούρη, Στέλλα Τσουτσάνη, Βασίλης Τουρκομένης, Κατερίνα Δηματη, Σταύρος Λιλικάκης, Μιχάλης Τακτικάκης, Βαγγέλης Βογιατζής, Κατερίνα Αθανασιάδη, Κυριάκος Σαλής.  

Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή – Μετάφραση: Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφίες: Βάλια Παπαχρήστου

Πρόγραμμα Παραστάσεων
Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00
Κάθε Σάββατο στις 15:00

Διάρκεια παράστασης: 1.20


Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ