Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της Ιωάννας Αναγιάννη, με τίτλο entering REM_120′.

Το φωτογραφικό πρότζεκτ ‘Entering REM 120’’ πραγματεύεται την καθολικότητα της ονειρικής εμπειρίας. Κάθε φωτογραφία αναπαριστά σκηνές ονείρων της διάρκειας του ύπνου REM, δηλαδή το στάδιο του ύπνου στο οποίο τα όνειρα ενεργοποιούνται. Αφορά τις απωθημένες επιθυμίες που πλήττουν τον ψυχισμό μας και ζητούν εκπλήρωση.

Δημιουργώ σκηνές απόκοσμες, φανταστικές, άλλοτε ξεκάθαρες και άλλοτε γεμάτες με κρυμμένα σύμβολα και μυστικά. Αυτά σε συνδυασμό με το τετράγωνο φορμά, την ασπρόμαυρη αναλογική αισθητική και το έντονο κοντράστ δημιουργούν μια χαώδη αίσθηση, ακριβώς σαν αυτή που βιώνουμε στα όνειρα μας.

Μέσα σε 120′  καθημερινά στον ύπνο μας φοβίες, νοσταλγίες, πόθοι, καταπιεσμένες επιθυμίες, βιώματα και συναισθήματα δίνουν μια χαοτική διαμάχη επικράτησης. Εικόνες, ήχοι, αισθήσεις, ιδέες, γεγονότα, αλλόκοτες μορφές και σύμβολα εναλλάσσονται συνεχώς, χωρίς καμία συνοχή που μαζί με ήχους απόκοσμους και αποπροσανατολιστικούς, δημιουργούν μια αλλοπρόσαλλη ιστορία, η οποία βρίσκεται πέρα από τον συνειδητό μας έλεγχο.

Είτε γαλήνια είτε εφιαλτικά και παράδοξα, στα όνειρα κυνηγάμε κάτι άπιαστο, κάτι απραγματοποίητο, κυνηγάμε μια χίμαιρα. Επιδιώκουμε και πράττουμε στα όνειρα μας κάτι το ανύπαρκτο και το ανέφικτο. Μπερδευόμαστε, πλανιόμαστε μέσα σε αυτά,ζούμε μια φανταστική πραγματικότητα.

Και τελικά ξυπνάμε, έχοντας να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που βρίσκονται στο υποσυνείδητό μας, όλα αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να αντιμετωπίσουμε αν πρώτα δεν τα ανακαλύψουμε.

http://grogblossomphotography.tumblr.com/