Οι αγαπημένοι Βρετανοί του ελληνικού κοινού, Tindersticks, επιστρέφουν εννέα χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στην Ελλάδα, για δύο live στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα τραγούδια που αγαπήσαμε και νέο δίσκο στις αποσκευές τους.

Όπως, συμβαίνει με πολλά ακόμη συγκροτήματα της βρετανικής σκηνής, οι Tindersticks γνώρισαν -κυρίως- μέσω των στοιχείων πωλήσεων της εταιρείας τους, τι θα πει ελληνική λατρεία.

Mε αρχικό όνομα Asphalt Ribbons, και στη συνέχεια ως Tindersticks, όλα ξεκίνησαν από τον Stuart Staples, συν πέντε ακόμα μέλη. Η περιστροφή γύρω από τον λυρισμό, η εκφραστική φωνή και τα βιολιά είναι κάποια από αυτά που μας έμειναν στο μυαλό από την μέχρι τώρα πορεία τους.

Το πρώτο δισκογραφικό τους αποτύπωμα ως Tindersticks το 1992 ήταν με το single Patchwork, όμως το ep Unwired (σαφής ο υπαινιγμός κατά της ηλεκτρονικής μουσικής που είχε κατακλύσει την Βρετανία τότε), το 1993 ήταν αυτό που άνοιξε τις πόρτες για να περάσουν οι Tindersticks.

Η παγκόσμια μουσική κοινότητα άρχισε να τρέφει τον δέοντα σεβασμό στους Tindersticks. Ήρθαν συνεργασίες, σαν αυτή με την Carla Torgerson των Walkabouts. Και λίγο μετά ήρθε και ο καλύτερος δίσκος που μας έχουν χαρίσει ως τώρα, το Curtains, το 1997.

Ο νέος τους δίσκος έρχεται μαζί τους στην Ελλάδα και εμείς αναμένουμε να ακούσουμε τι έχει να μας πει και live.

Τους Tindersticks θα συνοεδεύει ο ταλαντούχος Ιρλανδός singer-songwriter David Kitt.