Η Follow your art gallery στα Κύθηρα παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Kristina Williamson, με τίτλο Ένας χρόνος στα Κύθηρα, από την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014.

Xάρη σε υποτροφία του ιδρύματος Fulbright και με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων, η Αμερικανίδα φωτογράφος Kristina Williamson έφθασε στα Κύθηρα τον Αύγουστο 2004. Έζησε έναν ολόκληρο χρόνο στα Κύθηρα με αποστολή τη φωτογραφική καταγραφή του νησιού και της ζωής των κατοίκων του.

Κατά τη διαμονή της, η Williamson μπόρεσε να πλησιάσει τις περισσότερες ομάδες που συνθέτουν την Κυθηραϊκή κοινωνία, γνώρισε πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών και απέσπασε την εκτίμησή τους. Χωρίς ποτέ να χάσει την ταυτότητα του ξένου παρατηρητή, έγινε γρήγορα δεκτή ανάμεσά τους και μπόρεσε να απαθανατίσει, με διακριτικότητα αλλά και εμπάθεια, ιδιωτικές όσο και δημόσιες στιγμές του βίου των. Οι φωτογραφίες τις, διαποτισμένες με χιούμορ και τρυφερότητα, συνθέτουν ένα σαγηνευτικό χρονογράφημα της Κυθηραϊκής ζωής.

Με χρηματοδότηση του Ταμείου Παγκόσμιας Κυθηραϊκής Κληρονομιάς της Αυστραλίας, οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε εξαιρετικής ποιότητας δίγλωσσο λεύκωμα με τίτλο «Ένας Χρόνος στα Κύθηρα» και εισαγωγικό κείμενο του Γιάννη Σταθάτου. Το λεύκωμα παρουσιάζεται στη γκαλερί Follow Your Art στο Καψάλι, μαζί με μια επιλογή από φωτογραφίες (5-10 Αυγούστου, εγκαίνια 5 Αυγούστου). Θα ακολουθήσει δεξίωση, παρουσίαση του έργου της Williamson και προβολή διαφανειών στον Πολυχώρο Τέχνης Ζείδωρος (Καψάλι) στις 9 Αυγούστου, ώρα 9.00 μμ.

Το λεύκωμα «Ένας Χρόνος στα Κύθηρα» διατίθεται στα βιβλιοπωλεία των Κυθήρων και στη γκαλερί Follow Your Art.