Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει τις Τρίτες παράλληλες, ένα Κύκλο Μουσικής στο θέατρο Πόρτα, που θα παρουσιάζει ένα έργο κάθε Τρίτη. Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, φιλοξενεί το έργο Ένας Σκύλος (World Dog) των Λάμπρου Φιλίππου και Τηλέμαχου Μούσα.

Σ’ έναν ρευστό διάλογο ανάμεσα στο baroque, το παραδοσιακό, την jazz, το drum n’ bass, το theremin, την κιθάρα, το αναλογικό synth, ο Τηλέμαχος Μούσας με την εκρηκτική παρουσία του αιρετικού performer & κόντρα τενόρου, Λάμπρου Φιλίππου, συστήνουν το World Dog, ένα μοναδικό θέαμα που ομογενοποιεί πειστικά πολλά διαφορετικά είδη και σε παρασύρει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Μία παρουσίαση βασισμένη στον επερχόμενο δίσκο τους Let Me Weep, δισκογραφικό ντεμπούτο για το project World Dog. Καρποί μιας σχέσης που αποκαλύπτεται εμπρός σας στην ωριμότερη και πιο ενθουσιώδη μορφή της. Μία συνεργασία που έχει ήδη αποδώσει καρπούς και εκτός συνόρων και μάλιστα αξιοσημείωτους, καθώς η διάσημη τσελίστα και ενορχηστρωτής των Antony and the Johnsons, Julia Kent, ηχογράφησε μαζί τους για τη διασκευή του Ηπειρώτικου “Αλησμονώ και Χαίρομαι”, ενώ το ίδιο τραγούδι αποτέλεσε αιτία για τη συνεργασία των Μούσα και Φιλίππου με το Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, μιας και το κομμάτι αποτελεί μέρος της παράστασης Addio, Addio Amore, a solo by Daphnis Kokkinos.

Σε αυτό το Baroque – Ηπειρώτικο «γλέντι» θα συμπράξουν μαζί με τους εξαιρετικούς Χρυσόστομο Μπουκάλη και Πάνο Τζινιόλη, που ολοκληρώνουν το άριστο επί σκηνής μείγμα.

Συμμετέχουν οι: Λάμπρος Φιλίππου (φωνητικά), Τηλέμαχος Μούσσας (κιθάρες/θέρεμιν/αναλογικό συνθεσάιζερ), Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Τζινιόλης (τύμπανα).

Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Δημητριάδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικόλας Μπουντούνης
Photos Mike Rafail
Logo Αthanasios Anagnostopoulos
Labros’ costume by Zorana Meic -made by Solo Victoria